Gyülekezetközpontúság, lelkészi eskü, elhalasztott szentelés

2013. november 21., csütörtök

A gyülekezetközpontúság fontosságát hangsúlyozta püspöki jelentésében Szabó István, a Dunamelléki Református Egyházkerület közgyűlésén. A november 21-i lelkészszentelő istentiszteletet egy világháborús bomba miatt december elsejére halasztották.

Az egyházkerület missziói stratégiájáról szólva a dunamelléki püspök úgy fogalmazott, hogy „a rendszerváltozástól napjainkig eltelt idő folyamatai sokak figyelmét elfordíthatták a gyülekezetek, vagyis az istentiszteletet gyakorló spirituális közösség, az Ige vezetésére figyelő, a Krisztussal való egységben egymást is bátorító Isten népe valóságától." Felhívta a figyelmet „a veszélyre, amelyben rutinizálódik a karizma, a hivatásból hivatal lesz, az egyházközség szent pecsétjéből bélyegző, a presbitériumból menedzseri közösség, a lelkészből főnök, az igehirdetésből programbeszéd vagy politikai kiáltvány."

A hitoktatás új rendje, az elmúlt évben felszentelt dunamelléki templomok, egyházunk idén elfogadott törvényei és a jövőkép keresésének fontossága is bekerült a püspöki jelentésbe. A dunamelléki egyházkerületi közgyűléről szóló részletes tudósítást a Parókia Portálon olvashatják.

Elhalasztott lelkészszentelés

A közgyűlésen lelkészi esküt tett, valamint átvette lelkészi oklevelét: Bíró Zsuzsa, Farkasné Tóth Zsuzsanna, Fodor István, Kiss Gergely István, Kókai Géza, Murányi Melinda, Nagy Dávid, Szűcs Tamara, Virág Balázs és Zsengellér-Kekk Edina.

Este huszonhat református lelkipásztort szenteltek volna fel a Nagyvárad téri református templomban, azonban második világháborús bombát találtak a közelben, a környéket lezárták, így a lelkészszentelési istentiszteletet december elsejére halasztották.

Forrás: Parokia.hu

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.