Gottfried Locher elnök marad

2014. június 16., hétfő

A Svájci Református Egyházak Szövetségének (SEK) küldöttgyűlése egyhangúlag választotta meg újabb négy évre a korábbi elnököt.

Gottfried Locher 2011 óta áll a SEK élén, mandátumát most a 2015-2018 közötti időszakra hosszabbította meg a 26 svájci egyházat képviselő, Graubünden kanton Scuol városában tanácskozó 70 fős vezetőtestület.

Locher mellett további négy tanácstagot választottak újra. A küldöttgyűlés két új jelöltnek is bizalmat szavazott. Esther Gaillard a Vaud-i egyház zsinatának elnökeként, Daniel Reuter pedig a Zürich-i Egyház küldöttgyűlésének alelnökeként került be a SEK hétfős vezetőségébe. A választás érdekessége, hogy Gaillard polgári foglalkozását illetően elismert borász, míg Reuter a sokszínű sörkultúrát támogató svájci egyesület elnöke.

A június 15. és 18. között ülésező küldöttgyűlés legfontosabb témája, egyben a következő ciklus meghatározó kihívása az egyházszövetség alkotmányának revíziója, ami az elkövetkező évek feladatait országos szinten meghatározza.

Gottfried Locher és a Magyarországi Református Egyház (MRE) közötti kapcsolat hosszú évekre tekint vissza. Lochernek kiemelkedő tudományos és egyházvezetői, valamint ökumenikus munkája elismeréseként 2013-ban a Debreceni Református Hittudományi Egyetem díszdoktori címet adományozott. Locher az MRE novemberi zsinati ülésének is vendége lesz.

Külügyi Iroda

Forrás: www.kirchenbund.ch/

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.