EUvízió – Rajtunk a sor!

2010. március 24., szerda

altEurópa jövője, a jövő Európája. Ez a címe a Magyar Tudományos Akadémia Politikai Tudományok Intézete (MTA PTI) konferenciájának, melyet március 26-án, pénteken rendeznek az MTA budavári dísztermében.

 

A Magyar Tudományos Akadémia Politikai Tudományok Intézete (MTA PTI) 2009 januárjától egy kétéves konferenciasorozatot indított útjára, melynek célja a 2011-es magyar EU elnökségre történő felkészülés, valamint egy állandó egyeztetési fórum megteremtése a magyar politikai, gazdasági és civil szféra számára. A konferenciasorozat fővédnöke Sólyom László, védnöke Pálinkás József. A rendezvény célja, hogy a meghívott előadók ismertessék véleményüket az európai értékekről és kultúráról, valamint azok szerepéről mindennapi életünkben és Európa jövőjének alakulásában.
A pénteki konferencián olyan előadók szólalnak majd fel, mint Bölcskei Gusztáv püspök, a Magyarországi Református Egyház zsinatának lelkészi elnöke, Erdő Péter bíboros, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia elnöke vagy Schweitzer József, nyugalmazott országos főrabbi. Az előadásokat kerekasztal beszélgetés követi, amelyen jelen lesz Markó Iván, a Magyar Fesztivál Balett vezetője, Mácsai Pál színművész, az Örkény István színház igazgatója, Kovács Ákos énekes, költő, zeneszerző és Erdélyi Dániel, filmrendező.

A konferenciasorozat honlapja: www.rajtunkasor.hu

Program

Reformatus.hu a közösségi oldalakon

Asztali verzió