Erdélyi Géza is átvehette a Károli Gáspár-díjat

2009. október 29., csütörtök

Erdélyi Géza nyugalmazott református püspök, Pósfay György evangélikus teológus és Sonnevend Imréné Laczkovits Emőke néprajzkutató vehette át az idei Károli Gáspár-díjakat pénteken Budapesten Csepregi Andrástól, a kulturális tárca egyházi kapcsolatok titkárságának vezetőjétől.

 


A Károli Gáspár-díjat a tárca minden esztendőben azoknak adományozza, akik a biblikus tudományokban kimagasló eredményeket értek el, vagy kiemelkedőt alkottak a magyar líra és próza nyelvi megújítása területén. A díj átadását minden esztendőben a reformáció ünnepéhez kapcsolják.

Az elismeréseket Erdélyi Géza református lelkész, a Szlovákiai Református Keresztyén Egyház nyugalmazott püspöke, teológus, művészettörténész, Pósfay György evangélikus lelkész, teológus, a Lutheránus Világszövetség genfi központja volt munkatársa, elismert Luther-kutató, valamint Sonnevend Imréné Laczkovits Emőke néprajzkutató, nyugalmazott főmuzeológus, a veszprémi Bakonyi Múzeum volt munkatársa vehette át a Petőfi Irodalmi Múzeum Lotz termében.

 

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.