Energiatakarékos gyülekezetek - egyházi tájékoztató füzet

2010. január 06., szerda

 

  altMit lehet tenni jó tetőzettel, régi épületek szigetelésével, ésszerű fűtéssel, odafigyeléssel az energiamegtakarítás érdekében? Erre ad tippeket az Észak-Rajna Vesztfáliai Protestáns  Egyház füzete.

 

Energiaügynökség NRW támogatásával jelent meg az észak-rajna vesztfáliai egyházi kiadvány, mely 152 oldalon A-tól Z-ig körüljárja az igencsak időszerű és pénztárcába vágó témakört, s a környezettudatos magatartás, életmód, épülethasználat szinte valamennyi kérdését szóba hozza. A káros-anyag kibocsátástól a fűtésen át a helyiségek páratartalmának szabályozásáig terjed a lista. Csak ebben a német tartományban mintegy 5 000 gyülekezet évente hozzávetőlegesen 175 millió euró értékben használ energiát, átlagosan tehát 35 ezer euró megy el elektromosságra és melegítésre. Nagyon fontos a környezetkímélő szemléletmód és életvitel kialakítása, ezért már az óvodákban megkezdik a környezettudatosság kialakítását a felnövekvő nemzedékben. A füzet nagyon gyakorlatiasan és szemléletesen köti össze az erkölcs, az ökológia és a gazdaság szempontjait. (ekir.de – reformiert-info.de – 2010-01-06 – dr. békefy)

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.