Elborzaszt és megijeszt a Magyar Rákellenes Liga kampánya

2010. február 02., kedd

altSzakmai szervezetek tiltakoznak a Magyar Rákellenes Liga óriásplakátja ellen. A személyi jövedelemadó egy százalékának felajánlásáért indított kampányban egy üvegkoporsóba fektetett halott kislány látható. A Magyar Gyermekorvos Társaság szerint a hirdetés sokkoló.

A személyi jövedelemadó egy százalékos felajánlásáért kampányol ezekkel a plakátokkal a Magyar Rákellenes Liga. Kampányfilmjük az orvosi szakmai szervezetek szerint is sokkoló. A Magyar Gyermekorvosok Társasága a Csecsemő- és Gyermekgyógyász Szakmai Kollégiummal közösen tiltakozik a plakát ellen. Velkey György, a Magyar Gyermekorvosok Társaságának főtitkára, a Bethesda Gyermekkórház főigazgatója szerint ez a családokat, a betegeket elborzasztja, és a  plakát a gyerekekre is rossz hatással van. Az Önszabályozó Reklám Testületnek is hasonló a véleménye. A szervezet évente csaknem hatszáz reklámot vizsgál, az esetek 90 százalékában előre elküldik nekik a hirdetéseket. A tartalomba nem szólhatnak bele, a véleményüket viszont elmondhatják. A Magyar Rákellenes Liga hirdetését azonban csak a kihelyezés után látták. Egy közterületi cég küldte el nekik.
Megyer Örs az Önszabályozó Reklám Testület elnöke elmondta: "Ez is egy sokkoló kampány, éppen ezért etikailaig, jogilag nem lehet kifogásolni, viszont abban, hogy vajon eléri-e a célját, én egyáltalán nem vagyok biztos."

 

Forrás: Echo Tv

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.