Egyházi közbenjárásra 52 politikai fogoly szabadul Kubában

2010. július 14., szerda

altA kubai kormány a katolikus egyház közlése szerint 52 politikai foglyot helyez szabadlábra a közeljövőben. Közülük öt már elhagyhatta Kubát.

Mind az 52 fogvatartott lehetőséget kap arra, hogy elhagyja a szigetországot, közülük még negyvenheten várnak erre. Ezt a lépést a kubai kormány azt követően tette meg, hogy a spanyol külügyminiszter, Miguel Angel Moratinos tárgyalt Raul Castro kubai elnökkel és a kubai katolikus kardinálissal, Havanna érsekével, Jaime Ortegaval. A kubai kormány az enyhülés folyamatának adja újabb jelét ezzel a döntésével – jegyzik meg a nemzetközi megfigyelők. Valamennyi fogvatartott ahhoz a csoporthoz tartozott, melynek 75 ellenzéki tagját 2003 márciusában az „USA zsoldosaként” ítélték el maximálisan 28 évig terjedő börtönbüntetéssel. Az egyház közbenjárására júniusban már szabadlábra helyezték a súlyosan beteg, 47 éves Ariel Siglert. Megbízható adatok szerint még 167 politikai elítélt van börtönben a szigetországban. (RV.de – 2010-07-14 – dr. békefy-röhrig klaudia – reformatus.hu)

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.