A Károlin tartott előadást C. J. George atya

2010. október 12., kedd

A Don Bosco Ashalayam igazgatója, C. J. George indiai szalézi szerzetes a szegénység gyökereiről tartott előadást a Károli Gáspár Református Egyetemen.

A Don Bosco Ashalayam  igazgatója, C. J. George indiai szalézi szerzetes a rend 25 éves fennállásának alkalmával járt a budapesti Károli Gáspár Református Egyetemen, az Európában zajló jubileumi körútjának egyik állomásaként.

 

altA Bölcsészettudományi Kar és a Hittudományi Kar közös rendezvényén az előadót Dr. Békési Sándor, a Hittudományi Kar dékánja köszöntötte. Az előadás részeként az érdeklődők egy rövid bemutatkozó filmet tekinthettek meg a az utcagyerekek társadalomba való visszailleszkedését elősegítő kalkuttai civil szervezet tevékenységéről.

A filmvetítést követően C.J. George atya mint a Don Bosco Ashalayam igazgatója beszélt több évtizedes tapasztalatairól, valamint az intézmény világszerte sokakat megmozgató, egyedülálló módszeréről. A program részeként több ezer gyermeket sikerült visszajuttatni családjához. George Chempakathinal magyarországi tartózkodásának célja a hasonló hazai intézmények megismerése mellett az volt, hogy felhívja a figyelmet a veszélyeztetett gyermekek helyzetére Indiában és világszerte egyaránt, s a mozgalomhoz támogatókat szerezzen.

Az Ashalayam az egyik legnagyobb veszélyeztetett gyermekekkel foglalkozó intézmény Kalkuttában, mely különböző kasztú, vallású és nemű utcagyerekekkel foglalkozik, bekapcsolva őket az oktatásba, hogy kezükbe vehessék sorsukat, visszakapva a reményt és méltóságot. C.J. George atya 1989-ben lépett először kapcsolatba a szervezettel. 2008-tól mint a Don Bosco Ashalayam igazgatója tevékenykedik. (Honlap: ashalayam.org)

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.