Bibliaismereti vetélkedő időseknek

2016. június 27., hétfő

Második alkalommal szervezte meg a Kiss Ferenc Református Idősek Otthona jókedvű megmérettetését a környékbeli otthonok lakói számára Mosdóson.

A meghívottakat a vendéglátók nevében az egyik lakó, a kilencvenegyéves Szekeres Jánosné köszöntötte saját gondolataival, melyet így zárt: „Kedves Testvéreim, akik most itt ültök az asztaloknál, érezzétek meg, hogy már most mind győztesek vagytok, mert a Szentírásról gondolkodhattok és beszélhettek!"

Tavaly a házigazdákkal együtt négy, idén június 24-én azonban már hét csapat (Kaposvár, Patalom, Kaposszekcső, Mágocs, Margitmajor, Kadarkút és Mosdós) adott számot tudásáról. A négytagú csapatok (három lakó és egy ápoló munkatárs) két hét keresztül nagyon lelkiismeretesen készültek az Apostolok cselekedeteiről írott könyv 3. és 4. fejezetéből. Kiváló eredménnyel oldották meg mind a szöveg ismeretére vonatkozó, mind a kreatív feladatokat.

A zsűrizés nem könnyű feladatát idén Grécziné Kuti Márta református diakónus, Koskai Erzsébet evangélikus lelkésznő, valamint Ungvárszki Imre plébános látta el. „A szoros versenyben végül idén a pünkösdi egyház kadarkúti szeretetotthona diadalmaskodott, de jellemző a csapatok felkészültségére, hogy az első és a hetedik helyezett között a pontkülönbség mindössze öt pont volt" – derült ki Köteles Attila beszámolójából.

A jó hangulatú együttlétet szeretetvendégség zárta.

Forrás: mosdosotthon.hu

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.