Az én május huszonkettedikém

2010. május 24., hétfő

altElindult "Az én május huszonkettedikém" nevet viselő, közösségi tudástermelésre alapozott etnográfiai projekt. Célja, hogy összegyűjtse a Magyar Református Egyház 2009. május 22-én Debrecenben megtartott alkotmányozó zsinatával kapcsolatos személyes élményeket és benyomásokat.

Elindult "Az én május huszonkettedikém" nevet viselő, közösségi tudástermelésre alapozott etnográfiai projekt. "Ez a projekt azzal a céllal született, hogy összegyűjtse a Magyar Református Egyház 2009. május 22-én Debrecenben megtartott alkotmányozó zsinatával kapcsolatos személyes élményeket, benyomásokat, történeteket és nem utolsó sorban az esemény képeit. Egy olyan felületet szeretnénk ezzel a honlappal biztosítani, amelyen mindenki megoszthatja az eseménnyel kapcsolatos képeit, videóit, élményeit és véleményeit, illetve kommentárokat fűzhet az itt lévő anyagokhoz, értelmezheti azokat, "beszélgethet" vagy vitatkozhat azokról. Reményeink szerint így a sok személyes élményen - az én, az te/ön, az ő egyéni "májushuszonkettő-élményén" - keresztül kirajzolódik a mi május huszonkettedikénk, vagyis az, hogy mi reformátusok - illetve mindazok, akik ehhez a honlaphoz hozzá tesznek valamit - hogyan látjuk ezt a napot, annak eseményit és hogyan vélekedünk annak egyházunk, közösségeik és személyes életünk jelenében és jövőjében betöltött szerepéről."

A projekt része az MTA Néprajzi Kutatóintézetében folytatott "Református identitás az ezredfordulón" c. kutatásnak.
A projekt vezetője: Nagy Károly Zsolt reformátur lelkipásztor, kulturális antropológus, A MTA Néprajzi Kutatóintézete tudományos segédmunkatársa.

A projekt a majus22.etnologia.mta.hu internetcímen érhető el.

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.