Jézus megjelenik nekünk is

2011. december 03., szombat

Isten kegyelme Jézus Krisztus személyében számunkra is megjelenik, mi is arra kaptunk meghívást, hogy választ adjunk jelenlétére – írja karácsonyi üzenetében az Egyházak Világtanácsának elnöke. Dr. Olav Fykse Tveit levelében a béke fontosságát hangsúlyozta.


„Mert megjelent az Isten üdvözítő kegyelme minden embernek”
Titusz 2:11

Kegyelem nektek és békesség a mi Urunk Jézus Krisztus nevében. A Szentháromság Isten üdvözítő kegyelmének megjelenése világosítsa meg szívünket, gondolatainkat és lelkünket ebben az örömteli időszakban.

A Jézus eljöveteléről és születéséről szóló újszövetségi beszámolók a Krisztus esemény általános érvényét hangsúlyozzák. A bibliai tanúságtétel fenntartás nélkül állítja, hogy Isten kegyelme megjelent minden embernek, a megbocsátás, a gyógyulás és az Istennel és embertársainkkal való megbékélés ígéretét hordozva.

Isten kegyelme Jézus Krisztus személyében jelent meg. Jézus megjelenik saját hazájában a társadalom peremére szorult pásztoroknak és családjaiknak. Felkelti távoli népek tehetős tudósainak figyelmét. Megjelenik Máriának és Józsefnek mint Isten titkának ajándéka.

Köszönhetően ezeknek a hűséges tanúknak és az evangélium hirdetésének az idők során, Jézus megjelenik nekünk is. Mi is arra kaptunk meghívást, hogy választ adjunk jelenlétére.

2011 májusában ezer ember gyűlt össze Jamaicában a „Dicsőség Istennek és békesség a földön” jelszava alatt. Ez a karácsonyi üzenet lényege és ez volt a szíve a Nemzetközi Ökumenikus Béke Nagygyűlésnek is. Az angyalok szózata, amit Lukács evangéliuma őrzött meg, felhívta a figyelmünket arra, hogy mindenkinek milyen nagy szüksége van a igazságos békére a 21. században.

A Nagygyűlés záró üzenete, mely imádság azért, hogy Isten békessége legyen minden ember osztályrésze, a következő fogadalmat tette:
„Más vallású partnereinkkel együtt felismertük, hogy a béke valamennyi vallás központi értéke és a béke ígérete valamennyi emberre vonatkozik, függetlenül hagyományuktól és elköteleződésüktől. Az egyre intenzívebb vallásközi párbeszédben keressük a közös alapvetést, amelyben valamennyi világvallás osztozik.”

A nagygyűlés záró üzenete így bátorítja a keresztyéneket: „Egyházakként lehetőségünk van arra, hogy az erőszakmentességet tanítsuk a hatalmasoknak – csak legyen hozzá bátorságunk. Hiszen annak a követői vagyunk, aki kiszolgáltatott gyermekként jött közénk, aki meghalt a kereszten, aki arra tanított, hogy tegyük félre a kardot és szeressük az ellenségeinket, és aki feltámadt a halottak közül.”

Isten kegyelme és békéje jelenjen meg mind többeknek ezen a karácsonyon. Az Egyházak Világtanácsa nevében kívánok minden jót az év vége felé közeledve és Isten áldásáért imádkozom közös utunkra az eljövendő években.

Dr. Olav Fykse Tveit
főtitkár
Egyházak Világtanácsa

Forrás: www.oikumene.org

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.