A szöuli református Chongshin Egyetem is a REFO500 partnere

2010. augusztus 17., kedd

altA presbiteriánus/református alapítású szöuli Chongshin Egyetem augusztus elején projektpartnere lett a Refo500-nak, s megkapta az ázsiai akadémiai koordinátor rangját. Az észak-amerikai részleg után most a hatalmas ázsiai földrészre is kiterjeszti tevékenységét a Refo500.

Dr. In-Sub Ahn professzor, a történeti teológia tanszékének vezetője szerint az egyetem sokat vár ettől a projekttől és partnerségtől. „Nagy figyelmet szentelünk az együttműködésnek. A Refo500 vonzó projekt, s reméljük, hogy akadémiai hálózatunk újabb bővülését hozza magával, s a reformáció korának témáit segíti majd Ázsiában még jobban megismertetni.” Az öröm és a várakozás kölcsönös, a Refo500 számára ez a kapcsolat hatalmas ázsiai munkaterepet kínál, s arra készteti őket, hogy új dolgokat is bevezessenek, alkalmazva azokat a másféle ázsiai helyzet kihívásaihoz. A megállapodást dr. Il Ung Chung, az egyetem elnöke írta alá. – A Refo500 holland alapítvány, amiben sokan dolgoznak. Célja a reformáció 500. születésnapjának 2017-ben következő évfordulóját sokrétűen, gazdag projektekkel készíteni elő, melynek során tudatosítani kívánják a reformáció keletkezésének, megújító szellemi, teológiai, kulturális hatásának jelentőségét a múltban, a jelenben és a jövőben nemzeti, nemzetközi és kontinentális méretekben. Témakörök: oktatás és tudomány; hitvallás és bizonyságtétel; pénz és hatalom; tanítás és egyház;  élet és halál; művészet és kultúra; szabadság és igehirdetés; megújulás és kegyesség; Biblia és nyelv. – A nemzetközi Chongshin Egyetemet és Teológiai Szemináriumot a a Presbiteriánus Zsinat 1901-ben megalakított Pyunggyang Teológiai Szemináriumára építették fel, s nyitották meg 1980-ban, hívő lelkipásztorok, misszionáriusok, tanárok képzésére. Az intézmény a kálvini reformátori teológia puritán kegyességét és akadémiai kvalitásait ötvözi és adja tovább hallgatóinak. A teológia mellett nevelési, missziói és szociális munkás szak működik falai között. Az egyetem hátterében mintegy 11 ezer presbiteriánus/református gyülekezet áll 3 millió egyháztaggal. (refo500.nl – reformiert-info.de – 2010-08-17 – dr. békefy-röhrig klaudia – reformatus.hu)

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.