A sport és az egyházak magas rangú képviselőinek hasznos együttes ülése

2010. április 24., szombat

altA németországi Darmstadtban a sport és az egyházak magas rangú képviselői tanácskoztak arról, miként lehet a visszaéléseket mindkét területen megakadályozni. A visszaélések esetén mindkét területen a gyorsaság a legfontosabb, amivel a visszaéléseket azonnal fel lehet számolni.

Célul tűzték ki a vezetők, hogy a felelősök megfelelő kiképzésével, illetve továbbképzésével eleve ki lehessen zárni a visszaéléseket, s meghatározták azokat az intézkedéseket, amelyek a visszaéléseket megakadályozhatják. Erről sajtóközleményt adtak ki, amit a Hessen-Nassaui Protestáns Egyház, a mainzi katolikus püspökség és a Hessen Tartományi Sportszövetség képviselői írták alá. A megbeszélésen részt vett a Hessen-Nassaui Protestáns Egyház elnöke, Dr. Volker Jung, a mainzi katolikus püspök, Karl Lehmann kardinális, Dr. Rolf Müller, a sportszövetség elnöke, valamint számos jelentős szakértő. Mind a sport, mind az egyház képviselői aggasztónak tartják, hogy a tanulók iskolai foglalkoztatása egyre több időt vesz igénybe, úgy hogy a fiataloknak nem jut idejük a tréningre vagy sportfoglalkozásra. A résztvevők arra is felhívták a figyelmet, hogy a fiatalok 14–18 éves koruk között sajátíthatják el az önkéntes elkötelezettséget, az önzetlenséget. A fiataloknak a sport révén lehet elsajátítani a toleranciát, az antiszemitizmus elutasítását, és a kultúrák közötti párbeszédet. További fontos tárgyalási téma volt a sport területén az erkölcsi normák érvényesítése, a gyermekszegénység elleni küzdelem. (reformiert-info.de – 2010-04-24- dr. békefy-röhrig klaudia – www.reformatus.hu)

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.