A remény kerek, mint a foci

2010. március 10., szerda

altA német gyülekezetek a foci vb idejére nyilvános kivetítőket használnak és istentisztelet mellett, illetve azon kívül épületeikbe várják a foci-rajongókat.

Már alig van száz nap a nyári dél-afrikai foci vb megkezdéséig, s egyre fokozódnak a remények és természetesen az aggodalom is ébredezik. „A remény kerek, mint a foci” a mottója a Németországi Protestáns Egyház, az EKD felhívásának, amelyben a gyülekezetek megnyitását ajánlja a vb idejére a rajongók előtt. Nem csak a mérkőzésközvetítéseket nézhetik így az érdeklődők nagyobb közösségben, hanem különféle programokon is részt vehetnek, melyeket az egyházak a vb-hez kapcsolódóan ajánlanak: gyülekezetei fesztiválokat, férfi-esteket, konfirmandusok találkozóit, gyakran a helyi sportegyesülettel közös rendezésben. A dolog jogi oldalának tisztázása céljából a FIFA és az EKD külön megállapodást is készül aláírni. A gyülekezetek a nagyszerű és széleskörű programban már most regisztrálhatják magukat az „Egyház és sport” logó alatt. Később interneten is közzéteszik azoknak a gyülekezeteknek a címjegyzékét, ahol a nyilvános fociközvetítések megtekintésére alkalom kínálkozik. Az EKD Egyház és sport honlapján (kirche-und-sport.de) további érdekességek is olvashatók, szemlézhetők, még a sporttal kapcsolatos igehirdetések és imák is. A honlap rendszeres szemlézésére még visszatérünk. (reformiert-info.de – ekd.de – 2010-03-11 – dr. békefy – reformatus.hu)

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.