A Református Egyházak Világközössége főtitkárának jubileumi felhívása

2014. december 08., hétfő

Chris Ferguson, a Református Egyházak Vikágközösségének (REV) nemrégiben kinevezett főtitkára a gazdasági és környezeti igazságosság melletti elkötelezettségük jeleként az emberkereskedelem elleni programban való aktív részvételre hívja a reformátusokat világszerte.

A Református Egyházak Vikágközösségének (REV) végrehajtóbizottsága 2011-es ülésén fogalmazta meg stratégiáját a hannoveri iroda "igazságosság és partnerség" részlegének munkájához. Ennek a munkának központi eleme az a kezdeményezés, amely "Teérted töretett meg" (Broken for you) nevet viseli, az úrvacsorai liturgiára utalva. A program arra akar ráébresszenteni, hogy az emberi test mára árucikké vált, amivel rendszeres kereskedelem zajlik.

Az emberkereskedelem a fennálló neoliberális gazdasági modell eredménye, aminek része a nők, férfiak és gyerekek életének és méltóságának semmibevételével testük adás-vétele, a munkerőpiac kiszolgálására többek között szexuális szolgáltatások terén. A főtitkár arra hívja a tagegyházakat, hogy aktívan vegyék ki részüket a "Teérted töretett meg" projektben. "Tíz évvel az Accrai Hitvallás után még mindig megkerülhetetlen, hogy felhívjuk a figyelmet a globális és helyi gazdasági realitásokra. A „Teérted töretett meg" kezdeményezés célja, hogy a tagegyházak kiemelt kérdésként foglalkozzanak az emberkereskedelem tényével, és ezzel is megerősítse számukra az Accrai Hitvallás gazdasági és politikai távlatát, amely arra kényszerít minket ismét, hogy a hatalmasokat elszámolásra hívjuk" – áll a főtitkár felhívásában.

A program részeként a REV a böjti időszakban gyülekezeti segédanyagokat jelentet majd meg. A projekt 2015. január 11-én az Emberkereskedelem Világnapján indul. „Nem csak imádkozunk és reménykedünk, de aktívan teszünk is azért az átalakulásért, ami egy olyan korba vezethet minket, ahol nem létezik az emberkereskedelem és ahol a gazdaság az életet szolgálja ahelyett, hogy az emberi életeket árucikké tenné." – zárja sorait Ferguson.

Külügyi Iroda
Forrás: wcrc.eu
Fordította Bénó Bianka

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.