A reptéri lelkész utolsó repülése

2010. szeptember 10., péntek

altA világhírű és nagy forgalmú zürich-kloteni repülőtér református lelkésze 25 év óta Walter Meier. Az 58 éves lelkigondozó most nyugdíjazás előtt áll.

A svájci repülésügyi törvény szerint azoknak a kapitányoknak, illetve személyzeti tagoknak, akik elérik az 58. életévüket, nyugdíjba kell menniük. Ez alól a reptéri lelkész sem kivétel. Meier lelkész utolsó repülése szeptember 16-án lesz a kenyai Mombaszába. Ő ugyanis olyan lelkész volt, akinek az is szolgálatához tartozott, hogy együtt repült a fedélzeti csapattal és az utasokkal, s minden út közül ez tetszett meg neki a legjobban, mivel a személyzetnek a visszarepülésig együtt kell maradnia. Ez ideális körülmény, hogy a pilótákkal, stewardokkal és stewardesekkel elmélyültebben lehessen beszélgetni. A legtöbb ilyen beszélgetés így kezdődött: „Már rég meg akartam kérdezni a Lelkész Urat…”. Ugyan szeptember 24-én a reptéri lelkész nyugdíjba vonul, de továbbra is az utasok rendelkezésére áll a reptéri lelkészségben. Meier református reptéri lelkész munkáját nemzetközileg is megbecsülték, hiszen 1999-2003 között elnöke volt a Polgári Repülés Lelkészei Nemzetközi Társaságának (IACAC).

alt

A zürichi reptéri lelkészség 1996-ben kezdte meg szolgálatát, a Repülőtéri Igazgatóság és a Zürichi Református Egyháztanács megállapodásának értelmében. Walter Meier lelkészhez hamarosan csatlakozott a katolikus diakónus, Claudio Cimaschi. Az 1. számú beléptetésnél a lelkészi iroda mellett kialakították a kis kápolnát, majd 2009-ben a nem-schengeni országok polgárai által is igénybe vehető vallásközi imatermet. A reptéri lelkészség szolgálata négy irányban folyik: az utasok, a menekültek, és a személyzet közötti lelkigondozás formájában, ehhez jönnek  még az istentiszteletek, illetve a sákramentumok kiszolgáltatása is ide tartozik. (ref.ch – 2010-09-10- dr. békefy-röhrig klaudia – reformatus.hu)alt

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.