A felvidéki Hanván tartja regionális ülését a Doktorok Kollégiuma

2010. március 08., hétfő

altKözösség a hitben, nyelvben, kultúrában címmel tartják a Doktorok Kollégiuma következő regionális ülését, melynek március 13-án a hanvai Diakóniai Központ ad otthont. 

A regionális ülés szombaton 10.00 órakor a helyi református templomban Bölcskei Gusztáv püspök, a Doktorok Kollégiuma elnökének igeszolgálatával veszi kezdetét, majd a résztvevők a templomkertben megkoszorúzzák a költő és lelkipásztor Tompa Mihály emlékművét.

A helyi Diakóniai Központban Kádár Zsolt főtitkár 11.00 órakor nyitja meg a konferenciát, majd B. Kovács István, Református Tudományos Gyűjtemények igazgatója a szlovákiai magyar református küldetést vázolja fel előadásában. A  magyar református nevelésről Sebők Attila a rimaszombati Tompa Mihály Református Gimnázium igazgatója, a cseh-morvaországi kapcsolatokról Kiss Endre József főkönyvtáros, a felvidéki református egyházművészetről pedig Szalay Emőke, az egyházi-néprajzi szekció elnöke, valamint „Igehirdetésünk felelőssége az anyanyelvért“ címmel Fekete Károly a Doktorok Kollégiumának alelnöke tart előadást. Géresi Róbert a Szlovákiai Református Egyház püspökhelyettese az együvé tartozás aktualitásait - kisebbség, magyarság, reformátusság – cím alatt hozza közelebb a hallgatóság számára. A konferencián az Ungi Református Egyházmegye templomai címmel fotókiállítás nyílik  Erdélyi Géza nyugalmazott püspök és P. Szalay Emőke, az egyház-néprajzi szekció elnöke méltatásával. A hanvai regionális ülés Bölcskei Gusztáv püspök, a Doktorok Kollégiuma elnökének értékelésével zárul.

A templomi istentiszteleti alkalomra és a Diakóniai Központban tartandó konferenciára a Doktorok Kollégiuma a gömöri egyházmegye lelkipásztorait, presbitereit és gyülekezeti tagjait is szívesen látja.

reformata.sk

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.