Ismét adakoznak a rabok

2010. április 16., péntek

altNem ettek, hogy adhassanak. Ételük egy részéről mondtak le az elítéltek, hogy segíteni tudjanak a rászorulókon.

Nem ettek, hogy adhassanak. Ételük egy részéről mondtak le az elítéltek, hogy segíteni tudjanak a rászorulókon. A Budapesti Fegyház és Börtön rabjai egy év elteltével ismét adakoznak. Ezerötszáz konzervet gyűjtöttek össze úgy, hogy nem fogyasztották el teljes egészében napi ételadagjukat. Adományukat a szegénységben élő családokhoz juttatják el a Református Börtönmisszió közreműködésével.

Az elítéltek nemcsak a szegényekre, hanem egy beteg gyermekre is gondoltak. Két hatalmas zsáknyi műanyag kupakot gyűjtöttek össze (a kupakokért az átvevőhelyen pénzt fizetnek). Ezzel azt a négyéves kislányt támogatják, akit csecsemőkorában a bölcsőhalálból hoztak vissza az orvosok. A mozgásképtelen budapesti kislány speciális kocsijának megvásárlásához szeretnének hozzájárulni.

A rabok ételadományát a Református Missziói Központ és a Bethesda Gyermekkórház közös őszi akcióján, az út az életért elnevezésű missziói úton osztják szét a rászorulók között. Szeptemberben és októberben ugyanis – négy hétvégén keresztül – Borsod, Békés, Szabolcs és Baranya megye hátrányos helyzetű településein szűrőprogramokat végeznek és adományokat visznek a szegényeknek a misszió és a kórház munkatársai. A ruhák, tisztasági csomagok és ételek között ott lesznek a rabok adományai is.

 

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.