A keresztyének olimpiai fáklyája

2012. június 06., szerda

Az olimpiai fáklya útja az angliai keresztyén közösségek számára nem csak sportesemény: a maguk módján ők is részt vesznek.

Anglia délnyugati szegletéből indult útjára május 18-án az olimpiai fáklya. A lángot hetven napon alatt viszik körbe az Egyesült Királyságban, összesen nyolcezer mérföldet tesznek meg vele. A nyolcezer fáklyahordozó segítségével Wales-en, Észak-Írországon és Skócián keresztül jut el a londoni Olimpiai Stadionban július 27-én sorra kerülő megnyitóünnepségre.

Az angliai keresztyén egyházak – köztük a United Reformed Church (az angliai református egyház) – úgy vélik, hogy az olimpiai lángot érdemes missziós eszközként felfogni. Ennek megvalósításához a More than Gold (Több mint arany) nevű szervezet nyújt segítséget, melyben számos keresztyén felekezet képviselteti magát. A reformátusokon kívül többek között anglikánok, római katolikusok, metodisták és baptisták is részt vesznek az immár negyven éves közösség munkájában.

A More than Gold a fáklya útjának hetven napjára hetven áhítatot dolgozott ki, melyet külön kiadványban juttatnak el az érdeklődőknek. Ezenkívül minden községben, ahol a lángot vivő eltölt egy éjszakát, a helyi felekezetek képviselői üdvözlik a sportolót, és áldást mondanak rá. Mindenhol, ahol megáll a láng, különösen számítanak a keresztyén közösségek szolgálatára. Ez lehet programok: koncertek, előadások, illetve a vendéglátás szervezése, vagy csupán önkéntesek munkájának felajánlása. Az ötleteket az állomásokat bemutató térképpel együtt  kis brossurában jelentette meg a More than Gold. A szervezet ráadásul arra is felhívja a figyelmet, hogy e hetven napban tegyünk minél több jót felebarátainkkal.

reformatus.hu

Fotó: Church Times

Reformatus.hu a közösségi oldalakon

Asztali verzió