2018-ban is lesz szárszói konferencia

2017. december 08., péntek

Ismét együtt gondolkodásra invitáljuk az érdeklődőket nyáron; a Reformátusok Szárszói Konferenciájának fő témája a belső vándorlás a Kárpát-medencében.Tartson velünk 2018. augusztus 23-26. között!

Menni vagy maradni? Sok fiatal számára ez már nem kérdés. Ma nemcsak Magyarországon, hanem a teljes Kárpát-medencében is hasonló tendencia figyelhető meg: az emberek faluból városba, keletről nyugatra költöznek, miközben falusi gyülekezeteink elnéptelenednek, a városiak megváltoznak, az újonnan beköltözők pedig egyre több, korábban nem létező gyülekezet igényelnek. A belső vándorlás olyan szociológiai, gazdasági és egyházszervezési kérdéseket is felvet, melyre közösen kell válaszokat keresnünk – a Református Kulturális és Közéleti Központ ezért 2018. augusztus 23-26. között ismét vár mindenkit a Reformátusok Szárszói Konferenciájára.

A szárszói konferencia további részleteiről, és a jelentkezés lehetőségeiről a későbbiekben nyújtanak tájékoztatást.

Időpont: 2018. augusztus 23-26.

Helyszín: Balatonszárszó, SDG Családi Hotel és Konferencia-Központ (8624, Balatonszárszó, Csárda Utca 41.)

A 2017. évi Reformátusok Szárszói Konferenciájának összes előadása visszanézhető a Református Közéleti és Kulturális Alapítvány Facebook-oldalán.

forrás: RKK

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.