A nemzeti régiók védelmében

2020. február 28., péntek

A Székely Nemzeti Tanács európai polgári kezdeményezésének támogatására buzdít közleményében a Magyarországi Református Egyház Zsinatának Elnöksége.

Kedves Testvérünk!

A Magyarországi Református Egyház Zsinatának Elnöksége felhívja valamennyi Kárpát-medencei református keresztyént, hogy támogassa a Székely Nemzeti Tanács európai polgári kezdeményezését a nemzeti régiók védelméről.

A nemzeti összetartozás évében indított akció célja, hogy az Európai Unió kohéziós politikája kezelje kiemelt figyelemmel azokat a régiókat, amelyeket nemzeti, etnikai, kulturális, vallási, nyelvi sajátosságok különböztetnek meg az őket körülvevő régióktól.

Annak érdekében, hogy a fent említett régiók gazdasági lemaradását így megelőzni kívánó kezdeményezést az Európai Unió napirendre tűzze, legkevesebb egymillió támogató aláírást kell összegyűjteni 2020. május 7-ig legalább hét európai uniós országból.

A polgári kezdeményezést a nemzetiregiok.eu internetes oldalon a „Támogatom" gombra kattintva az interneten keresztül lehet aláírni.

A határidő közeledtével, valamint az aláírások jelenlegi mennyiségét figyelembe véve hívunk és buzdítunk minden Kárpát-medencei református keresztyént a kezdeményezés támogatására.

„Jobban boldogul kettő, mint egy: fáradozásuknak szép eredménye van." (Préd 4,9)

Budapest, 2020. február 27.

Testvéri köszöntéssel:

Bogárdi Szabó István püspök, a Zsinat lelkészi elnöke

Huszár Pál főgondnok, a Zsinat világi elnöke

Reformatus.hu a közösségi oldalakon

Asztali verzió