Nem hétköznapi

2020. január 08., szerda

Mindennapi kenyerünk az idei Ökumenikus Diákfilmszemle témája. Katolikus, református és evangélikus iskolák 5-12. évfolyamos tanulói nevezhetik kisfilmjeiket.

Az Evangélikus Pedagógiai Intézet, a Magyarországi Református Egyház Zsinati Oktatási Irodája, a Katolikus Pedagógiai Intézet valamint a Budapesti Piarista Gimnázium meghirdette 9. országos filmszemléjét a katolikus, református és evangélikus általános- és középiskolák diákjai számára.

A verseny idei témája az evangélikus egyházban meghirdetett úrvacsora évéhez és a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszushoz igazodva a mindennapi kenyerünk. Ezen belül a feladat kreatívan megmutatni azokat a helyzeteket, amikor a hétköznapi valóságokban, eseményekben több történik. Emellett szabadon választott kategóriát is meghirdettek.

A filmek műfaja tetszőleges, lehet dokumentumfilm, kisjátékfilm, etűd, animáció, reklám, klip, stb., hossza nem haladhatja meg a nyolc percet. Egy alkotó vagy csapat legfeljebb három filmmel pályázhat, egy iskolából több csapat is nevezhet 2020. május 4-ig.

Az ökumenikus zsűri szakmai és tartalmi szempontok alapján választja ki a döntős alkotásokat, melyeket a május 23-i Ökumenikus Diákfilmszemlén is levetítenek. A győztes alkotások készítői pénz- és tárgyjutalomban részesülnek.

Részletek, jelentkezési lap: www.okudiakfilm.hu

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.