Új japán könyvtár a Károli Gáspár Református Egyetemen

2019. december 06., péntek

Húszezer példányos könyvszállítmány érkezett Magyarországra a japán-magyar diplomáciai kapcsolatok felvételének 150 éves évfordulója alkalmából. December 5-én a könyvadományból ötezer darabot adtak át a Károli Gáspár Református Egyetemnek, ennek köszönhetően Magyarország legnagyobb japán nyelvű könyvtára jön létre a református intézmény Bölcsészet- és Társadalomtudományi Karán.

A két ország közötti diplomáciai kapcsolatok felvételének 150 éves évfordulóján számos kulturális eseményt rendeznek mind hazánkban, mind Japánban. Ezek közül kiemelkedik a két ország által akkreditált Honno Kote Projekt, melynek célja, hogy a könyvállományból részesült intézmények és az adományozó Kagoshima megye között kulturális kapcsolat épüljön, amely testvérvárosi, cserediák illetve egyéb tanulmányi kapcsolatok mellett a gazdasági szereplők érdeklődését is magával hozhatja a jövőben.

A könyvátadó ünnepségen részt vett Varrók Ilona, a Károli Keleti Nyelvek és Kultúrák Intézetének intézetvezető docense, valamint a magyar származású Juhász Sandy, a Honno Kote Projekt kezdeményezője és vezetője, a Kagoshima Yomiuri Televízió népszerű műsorvezetője.

A Károli Gáspár Református Egyetem hallgatói, illetve az ide jelentkezők számára a japán nyelvű irodalomhoz való hozzáférés nélkülözhetetlen segítséget nyújt majd tanulmányaikhoz, nyelvtudásuk fejlesztéséhez, valamint a japán kultúra mélyebb megismeréséhez – olvasható az egyetem közleményében.

Forrás: kre.hu

Reformatus.hu a közösségi oldalakon

Asztali verzió