A Magyar Bibliatársulat ünnepélyes alapítói gyűlése

2019. december 03., kedd, Budapest

Alapítói gyűléssel, konferenciával, évfordulós kiadvánnyal és emlékbélyeggel ünnepli hetven éves fennállását a Magyar Bibliatársulat (MBTA) elnöksége és kuratóriuma december 3-án, kedden délelőtt 10 órától.

A program a magyarországi bibliamisszió fontosabb munkaterületeiről, a bibliafordításról és a bibliaterjesztésről szóló rövid előadásokkal veszi kezdetét. A konferenciát a MBTA hetvenéves évfordulójára megjelent Csontjaimba rekesztett tűz – Vallomások a Bibliáról című kiadvány bemutatója követi. 14.00-kor tartják az alapítók gyűlését, amire várják támogatóikat és mindazokat, akik figyelemmel kísérik a Magyar Bibliatársulat szolgálatát.

Az évforduló alkalmából a Magyar Posta a helyszínen ünnepi bélyegzővel veszi fel a küldeményeket, ezért a szervezők arra bátorítják a résztvevőket, hogy vigyék magukkal feladásra szánt karácsonyi üdvözlőlapjaikat vagy egyéb leveleiket, hogy azok segítségével is megörökíthessék ezt az évfordulót.

Mivel a jelenlévőket egy szerény ebéddel is várják, kérik, hogy e-mailben (info@bibliatarsulat.hu) jelezzék részvételi szándékukat december 2., hétfő 10.00-ig.

A nap programja:                                                                                                                         

10.00         Igeolvasás, köszöntés, megnyitó gondolatok (Pecsuk Ottó)

10.20         Karasszon István: Az újfordítású Biblia jelentősége

10.50         Alexander Schweitzer (United Bible Societies): A felekezetközi bibliafordítások helyzete világszerte

11.20         szünet

11.30         Kovács Ábrahám: Bibliaterjesztés a 19. századi Magyarországon

12.00         Szigeti Jenő: Bibliaterjesztés a kisegyházakban a 20. század elején

12.30         „Csontjaimba rekesztett tűz” – Vallomások a Bibliáról című nnepi kötet bemutatása

13.00         Ebéd

14.00         Alapítói gyűlés

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.