Újjáépítik a Ráday Kollégiumot

2019. május 13., hétfő

Kormányzati támogatással új épületet emelnek a január 23-án helyrehozhatatlan tűzkárt szenvedett és lebontásra ítélt Ráday Kollégium helyére. Az építkezés ütemezéséről még folynak a tárgyalások – tájékoztatott Bogárdi Szabó István püspök a Dunamelléki Református Egyházkerület május 13-i közgyűlésén.

„A szomszédos épületszárnyban található oktatási helyiségeket és a dísztermet sikerült használható állapotba hozni, megtörtént a kárvallott diákok kártalanítása és a tanulmányaik folytatásához szükséges kellékekkel való felszerelése is" – tette hozzá az egyházi vezető.

A Parókia Portál tudósítása szerint a püspök köszönetet mondott valamennyi magyarországi és határon túli gyülekezetnek, az egyházmegyék espereseinek és vezetőinek, a testvéregyházaknak, magánszemélyeknek és Orbán Viktor miniszterelnöknek, akik a kiégett kollégium újjáépítésére felajánlásokat tettek.

A közgyűlésen elhangzott: az új kollégiumban már csak a Hittudományi Kar hallgatói kapnak helyet, hiszen képzésüktől elválaszthatatlan a bentlakásos közösség.

Kigyulladt a Ráday Kollégium

Január 23-án este kigyulladt a Ráday Felsőoktatási Diákotthonnak is helyet adó Dunamelléki Református Egyházkerület budapesti épülete. A tüzet sikerült megfékezni, ahogy a diákok is időben elhagyták az épületet, de egy férfi életét veszítette a tűzben.

Forrás: parokia.hu

Fotó: Kalocsai Richárd

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.