Köszönet

2019. január 24., csütörtök

Bogárdi Szabó István dunamelléki püspök közleménye a budapesti református teológián szerda este keletkezett tűzesetről.

Kedves Testvérek!

Szerda este kigyulladt a Ráday Kollégium, 130 diák otthona. Köszönöm a tűzoltóknak, hogy a riasztást követően 8 perc alatt nagy erőkkel a helyszínre értek és emberfeletti erőfeszítéseket tettek a tűz megfékezésére. A lángoló épület mellett tehetetlenül éltük végig, ahogyan bent pusztít a tűz, miközben a tűzoltók önmagukat nem kímélve dolgoztak az épületben. Köszönöm nekik a bátorságukat. Köszönöm a katasztrófavédelem és a rendőrség munkáját, akik lehetővé tették, hogy zavartalanul dolgozhassanak a szakemberek. Köszönjük a szomszéd ház lakóinak a türelmét.

Köszönöm Bácskai Jánosnak, a 9. kerület polgármesterének, hogy azonnal felajánlotta az önkormányzat épületét a diákoknak és az egyházkerület dolgozóinak. Köszönöm az önkormányzat dolgozóinak, hogy hajnalig velünk voltak és mindenben segítettek.

Köszönök minden felajánlást. A Magyarországi Evangélikus Egyház, és a Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsa szállást ajánlott fel a diákoknak. A Magyar Református Szeretetszolgálat mellett számos református gyülekezet, lelkipásztor és magánember ajánlott segítséget. Köszönet minden jószándékú embernek a segítségért.

Bogárdi Szabó István
püspök
Dunamelléki Református Egyházkerület

Reformatus.hu a közösségi oldalakon

Asztali verzió