A Károli kiáll a marosvásárhelyi katolikus líceum mellett

2017. szeptember 07., csütörtök

A Károli Gáspár Református Egyetem állást foglalt a marosvásárhelyi Római Katolikus Teológiai Líceum ügyével kapcsolatban. Az egyetem vezetői és munkatársai szeptember 6-i közleményükben szolidaritásukat fejezik ki a marosvásárhelyi Római Katolikus Teológiai Líceum közösségével.

A megszűnés fenyegeti a marosvásárhelyi katolikus iskolát 

Állásfoglalásukban azt írják: „a Károli Gáspár Református Egyetem aggodalommal figyeli a marosvásárhelyi Római Katolikus Teológiai Líceum körül kialakult helyzetet. Az egyetem kiáll a határon túli magyar közösségeknek az anyanyelvi oktatáshoz való joga mellett, és elfogadhatatlannak tartja az ezen jog adminisztratív eszközökkel történő csorbítására irányuló kísérleteket."

Korábban a katolikus egyház is kiállt az erdélyi magyar nyelvű református oktatásért, amikor a román állam visszavette a sepsiszentgyörgyi Székely Mikó Kollégium épületét a Királyhágómelléki Református Egyházkerülettől.

Forrás: kre.hu, kép: hirado.hu

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.