Már lehet jelentkezni a szárszói konferenciára

2017. június 20., kedd

Augusztus 24-27-e között ismét várja a keresztyén szellemiségű érdeklődőket a Reformátusok Szárszói Konferenciája. Az újrainduló közös gondolkodásnak a balatonszárszói Soli Deo Gloria Családi Hotel és Konferencia-központ ad otthont.

A reformáció ötszázadik évfordulója alkalmából az újrainduló szárszói konferenciának is a reformáció lesz a fő témája. Csütörtök délután Steinbach József, a Dunántúli Egyházkerület püspökének nyitó áhitata és Márkus Mihály nyugalmazott püspök megnyitó-gondolatai után többek között Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter, Zsengellér József a Károli Gáspár Református Egyetem rektorhelyettese, valamint Földváryné Kiss Réka a Nemzeti Emlékezet Bizottsága elnöke ad elő Szárszó 1945 előtti időszakáról, az 1989 utáni évek tapasztalatairól valamint az újrainduló Reformátusok Szárszói Konferenciája céljairól és irányairól.

A péntek reggeli áhitat után mások mellett Nagy Péter a THÉMA egyesület alapító tagja és Hoppál Péter kultúráért felelős államtitkár (EMMI) előadóink a reformáció szellemiségével, teológiai, művészeti és történeti vonatkozásaival foglalkoznak, délután pedig többek között Biró Marcell közigazgatási államtitkár (Miniszterelnöki Kabinetiroda), Steinbach József püspök és Törő Csaba dékán (KRE ÁJK) vizsgálják a reformáció napjainkig ható közéleti, társadalmi hatásait.

A szombati, utolsó teljes nap előadásai a Reformáció távlata a következő nemzedék számára címmel a jövőbe tekintést szolgálják: Kovács Levente a Bankszövetség főtitkára, Tőkéczki László történész és Répás Zsuzsanna főosztályvezető (MMA) előadóink a reformációs gazdasági oldalát és szellemiségét elemzik.

A szervezők a 16 éven felüliek jelentkezését várják augusztus 4-ig a háromnapos konferenciára. 300 fő részére tudnak szállást és napi háromszori étkezést biztositani. A konferencia résztvevői által személyenként egy jelképes, 5000 Ft-os adomány fizetendő a Magyarországi Református Egyház számlájára (11100104-19024048-36000001).

Részletek a találkozó oldalán.

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.