Hitvalló keresztyénekre emlékeznek

2017. február 09., csütörtök, Budapest

Keresztény társadalmi mártírium 1944–1956 címmel rendez egész napos nemzetközi emlékkonferenciát a Mika Sándor Egyesület a Győri Egyházmegyei Levéltárral közösen február 9-én 9.30 órától Budapesten. A történészek célja az eddigi kutatások feltárásával az egyházon és az egész társadalmon belüli helyreállás elősegítése.

Varsótól Bukarestig és Ungvártól Győrig számos kutatóközpont, oktatási intézmény és tudományos szakember részvételével zajlik majd a Petőfi Irodalmi Múzeum épületében, a Károlyi-palotában helyet kapó nemzetközi tudományos szimpózium, amely a magyar egyházak hajdani társadalomszervező erejét, valamint a Kárpát-medencei és a környező országok keresztyén társadalmának kálváriáját mutatja be az 1944-től erőszakkal kiépített bolsevik rendszerben.

Az emlékkonferencia fővédnökségét a magyarországi történelmi keresztyén felekezetek jelenlegi vezetői, Veres András, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia elnöke; Gáncs Péter, a Magyarországi Evangélikus Egyház elnök-püspöke és Bogárdi Szabó István püspök, a Magyarországi Református Egyház Zsinatának lelkészi elnöke vállalták el. A konferencia közreműködői között számos felekezet képviselője, köztük több református személyiség is szerepel.

További részletek a Parókia honlapon.

Forrás: Parókia

 

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.