Legyél önkéntes ifjúsági táborokban!

2018. január 24., szerda

A Magyarországi Református Egyház az EFOP-1.2.12-17-2017-00005 kódszámú, Bentlakásos programok megvalósítása az SDG-ben című projekt keretében és finanszírozásában nagyszabású integrált táboroztatási programot indít 2018 és 2021 között a Balaton partján, a kevésbé fejlett régiókban működő, jellemzően református oktatási intézményekben, tanodákban, gyermekvédelmi gondoskodásban és nevelőszülői hálózatban élő, nevelkedő és tanuló gyermekek számára. A táboroztatáshoz 17 és 35 év közötti, vállalkozó kedvű önkénteseket keresnek.

A program fő célja a gyermekek esélyeinek növelése, a gyermekek és fiatalok képességeinek kibontakoztatása, a gyermekek egészséges életmódjának kialakítása és a társadalmi együttműködés erősítése élménypedagógiai programok megvalósításával. Ehhez a helyszínt a Balatonszárszói SDG Konferencia-központ és a Balatonfenyvesi Református Gyermek- és Ifjúsági Üdülő nyújtja, ahol gazdag programkínálat várja az 1-11. évfolyamos tanulókat a nyári szünetekben. A táborban évente több mint 1500 gyerek tölti majd a szünidejét, sokan az ország legelmaradottabb térségeiből és a legkülönbözőbb társadalmi rétegekből érkezve, akiknek nagy gonddal és odafigyeléssel szerveznek tartalmas, élményt nyújtó programokat.

Ennek a lebonyolítására keresnek 60 fő, olyan 17 és 35 év közötti vállalkozó kedvű fiatalt, akik szívesen segítenek animátorként a táborozóknak a napi alapvető feladatok ellátásában. Elsősorban olyan önkéntesek jelentkezését várják, akik gyermekfoglalkozásokhoz kapcsolódó tapasztalattal rendelkeznek, jártasak gyermektáborozásban és/vagy táboroztatásban és részt tudnak venni egy 30 órás animátori képzésen, amely felkészíti őket a tábori feladatokra. A részvétel további feltétele, hogy az önkéntes önerőből vállalja a tábor helyszínére történő utazásait és legalább két teljes turnus (egy turnus 6 nap, 5 éjszaka) alatt végezzen segítő munkát. Az önkénteseknek vállalniuk kell a tábor szabályainak betartását, a munkaidőre, alkoholfogyasztásra és dohányzásra vonatkozó előírások tiszteletben tartását.

A kötelező felkészítő tréning időpontja 2018. március 16-18., helyszíne Balatonszárszó SDG Konferencia-központ (Balatonszárszó, Csárda u. 41, 8624).

Ha kérdésed van, írj az sdg.palyazat@reformatus.hu e-mail címre, vagy hívd a 06-1-460-0700/103-es telefonszámot.

Jelentkezés: 2018. március 11. éjfélig, az online jelentkezési lap kitöltésével.

A jelentkezések feldolgozása a beérkezés sorrendjében folyamatosan történik, amelyről visszajelzést március 13-ig küldenek a szervezők. Ha a helyek megteltek, a jelentkezést leállítjuk és a további érdeklődőket várólistára helyezik. A jelentkezéseket a 3 napos felkészítő tréninggel véglegesítik, amelynek végén a 60 legalkalmasabb jelölttel szerződést kötnek.

Kapcsolódó letöltések

Ez történik továbbiak →