Hat szóban a Bibliáról

2017. október 09., hétfő

Idén ősszel is meghirdette középiskolásoknak és egyetemistáknak szóló játékos bibliaismeretei vetélkedőjét a Magyar Bibliatársulat Alapítvány. Minden héten két kategóriában adnak meg egy-egy feladványt: egy bibliai történet címét és egy bibliai szereplő nevét. A feladat korosztálytól függően a megadott történet összefoglalása vagy a meghatározott bibliai személy jellemzése mindössze hat szóba tömörítve.

A verseny alapötletét egy Ernest Hemingwayhez kapcsolódó anekdota adta. E szerint az író egy alkalommal fogadást kötött, hogy akár hat szóban is el tud mondani egy drámai történetet. Így született egy papírszalvétára vetve a „For sale: baby shoes. Never worn.", azaz „Kisbaba cipő eladó. Még nem hordták." Néhány bibliai példa: „A legerősebb voltam, de találkoztam Delilával", „Ketten mentünk Emmausba, felismertük, Ő az". A hat szóba tehát a mondat minden eleme, így a névelő is beletartozik. Fő szempont a lényeglátás, kreativitás, szemléletesség, és lehetőség szerint a humor. A korábbi, hasonló játékunk legjobb megoldásaiért kattints ide.

A verseny 4 héten keresztül tart majd. Az első feladványsort 2017. október 24-én, majd keddenként teszik közzé a honlapjukra, és e-mailben is elküldik azoknak, akik regisztrálnak az oldalon. A versenyzőknek körülbelül egy hét áll rendelkezésükre, hogy a meghatározott bibliai részeket átolvassák (például az abibliamindenkie.hu honlapon), elkészítsék hatszavas megoldásaikat, és beküldjék az info@bibliatarsulat.hu címre minden héten vasárnap éjfélig. A jelentkezés határideje: 2017. október 15., vasárnap éjfél.

A határidőre beérkező mondatokat egy bizottság értékeli majd, és a legjobbnak ítélt megoldásokat közzéteszik. A legmagasabb pontszámot elérő versenyzők koncertjegyeket vagy könyvcsomagokat kapnak majd 20-15-10 ezer forint értékben. A díjak átadása 2017. december 3-án, advent első vasárnapján lesz Budapesten, a Kálvin téri református templomban.

Részletes felhívás és regisztráció a játékhoz

Forrás: MBTA

Ez történik továbbiak →