Különleges feltöltődés

2015. október 07., címkék: ifi, csillagpont 2015

Október 3-án tartották az idei Csillagpont záróbuliját. Ezen a kötetlen estén újra találkozhattak egymással az önkéntesek és a résztvevők, hogy néhány órára felidézzék a találkozó hangulatát. A látogatók az este folyamán különböző játékok, feladványok és kvízkérdések segítségével emlékeztek a Tatán töltött napokra.

Csillagpont-fotópályázat

2015. szeptember 29., címkék: csillagpont 2015, ifi

Keressük a Csillagpont legkreatívabb képeit.

Isten országát építők

2015. augusztus 15., címkék: csillagpont 2015, szontágh szabolcs, kolozsvári teológia, ifi

„Szükség van az ilyen, lelki táplálékot nyújtó alkalmakra, mint a Csillagpont" – számos fiatal önkéntes, köztük egy népes kolozsvári „különítmény" segítette a szervezők munkáját az idei református ifjúsági találkozó előtt, alatt és azt követően is. Közülük ketten meséltek élményeikről, s annak is utánajártunk, hogyan kapcsolódtak be a szervezésbe.

Háború vagy béke?

2015. augusztus 09., címkék: pecsuk ottó, csillagpont 2015, karasszon istván, kerekasztal, korán

A háború vagy a béke vallása-e inkább az iszlám? Erre a kérdésre kereste a választ Molnár János orientalista és Karasszon István hebraista Pecsuk Ottó, a Magyar Bibliatársulat főtitkára moderálása mellett július 23-án a Csillagpont református ifjúsági találkozón megrendezett beszélgetésen.

Legyenek sóvá a társadalomban

2015. július 28., címkék: csillagpont 2015, reformátusok lapja, csillagpont, körkérdés

Az evangélium és a keresztyén értékek továbbadását várják a Csillagpont résztvevőitől azok az egyházi vezetők és politikusok, akiket arról kérdeztünk, a fiatalok között járva milyen gondolataik támadtak a találkozón.

Nem egy burok

2015. július 28., címkék: csillagpont 2015, koreai presbiteriánus egyház (pck), csillagpont

A Csillagponton már hagyománnyá vált, hogy nagyszámban jönnek el külföldi fiatalok is, ez alól pedig az idei találkozó sem volt kivétel. A világ minden tájáról érkeztek a Magyarországi Református Egyház (MRE) partneregyházaiból, akik már az előző év végén megkapták a meghívókat erre a hétre. Amellett azonban, hogy külön programokkal készültek a számukra, a legtöbb dologban a magyar résztvevőkkel együtt voltak jelen.

Néhány gondolat a lelki alkalmak vezetőitől

2015. július 14., címkék: csillagpont 2015, ifi

„Emlékszem, egyszer eljött az óra, amikor azt mondta: ne félj, mert én veled vagyok. Többé nem álltam bénultan az ég felé nézve, várva a csodát. Hanem bátran elindultam. Honnan vettem a bátorságot? Onnan, hogy megérintett. És minden megváltozott. Hát így lettem az, aki vagyok. Vele, általa. Ezért is bízom Benne. Csak Benne" – Hajdú Szabolcs Koppány vallja a Csillagpontról. Szavaival az eddigi hét találkozó központi üzenetét idézi meg.

A bizalom nyomában

2015. július 14., címkék: reformátusok lapja, csillagpont 2015, ifi

A bizalomról szól az idei Csillagpont, amelyet jövő héten rendeznek meg Tatán. Sóskuti Zoltán budapest-rákoskeresztúri lelkipásztorral, az ifjúsági találkozó főelőadójával beszélgettünk.

A hetedik Csillagpont elé

2015. július 14., címkék: csillagpont 2015, reformátusok lapja

Idén július 21. és 25. között ismét a Tatai Olimpiai Edzőtábor ad otthont a Református Ifjúsági Találkozónak.

Rád is szükség van!

2015. március 11., címkék: csillagpont 2015, önkéntesség, ifi

A kiscsoportvezetők és a lelkigondozók szolgálói csapata már összeállt, de még mindig sok önkéntesre van szükség, hogy létrejöhessen a Csillagpont. Lehet, hogy éppen Rád! Ha szeretnél részt venni egy 3500 fős ifjúsági találkozó megszervezésében, akkor válogass az alábbi már korábban meghirdetett és új önkéntes felhívások közül:

Csillagpont: nem csak magyar reformátusoknak

2015. február 23., címkék: csillagpont 2015, ifi, csp

Hagyományos koreai tánc, nemzetközi kvíz, angol nyelvű dicsőítés. A folytatás idén sem marad el, számos külföldi fiatal érkezik a Csillagpontra.

További önkénteseket keresnek a Csillagpontra

2015. február 11., címkék: csillagpont 2015, ifi

Január 31-én stábülés keretében folytatta munkáját a Csillagpont szervezőgárdája. Az egész napos egyeztetésen szó esett többek között arról, hogy a finanszírozási nehézségek ellenére mindenképpen lesz Csillagpont, és hogy elsősorban a fiatalok megszólítására koncentrál majd a találkozó. A 29 munkacsoportban dolgozó szervezői stábban még nagy szükség van segítő fiatalokra, például Rád, ezért szeretettel ajánljuk figyelmedbe az alábbi önkéntes lehetőségeket:

„Szükséghelyzetben”

2015. február 04., címkék: csillagpont 2015, szontágh szabolcs, interjú, csillagpont, ifi

Közegyházi költségvetési támogatás nélkül, de összefogással idén is lesz Csillagpont – mondja Szontágh Szabolcs. A Zsinati Ifjúsági Iroda vezetőjével az anyagi nehézségek mellett a szervezés jelenlegi állásáról, a júliusi ifjúsági találkozó karakteréről és egy megvalósításra váró álomról, az országos református családos találkozóról is beszélgettünk.

Veled jöhet létre a Csillagpont

2015. január 18., címkék: csillagpont 2015, önkéntesség, ifi

Az anyagi nehézségek ellenére is folytatódik a Csillagpont szervezése, a találkozó létrejöttéhez viszont sokak összefogására van szükség. Kiscsoportot vezetnél, besegítenél az infópultnál, a háttérfeladatoknál, az étkeztetésnél vagy a regisztrációban?A jelentkezési határidőt meghosszabbítottuk.

Bízom benned

2014. november 04., címkék: csillagpont 2015, ifi

Gyakran halljuk az elkeseredett mondatot: én már senkiben, semmiben nem bízok. Bizalom nélkül azonban képtelenek vagyunk „működni" a világban. A legegyszerűbb példa a napi rutin része, ha a zöld lámpánál rálépek a zebrára, bízom benne, hogy az autósok betartják a szabályt és megállnak. A jövő évi református ifjúsági találkozó, a Csillagpont témája a bizalom. Vajon kiben, miben bízhatunk a 21. században, hiszen a bizalom törékeny?

Csillagpontos önkénteseket keresünk

2014. szeptember 27., címkék: pályázat, csillagpont 2015, Pályázat, ifi

Már javában folyik a jövő évi Csillagpont szervezése. Amit már tudunk: a következő találkozót 2015. július 21-25. között Tatán rendezzük meg, a téma pedig a Bizalom lesz. Az ősz folyamán megkezdik a munkát a különböző munkacsoportok. Hogy csak egy párat említsünk az ellőttünk álló feladatokból: lelki és kulturális programok megtervezése,logisztikai (szállás, étkezés, eszközbeszerzés stb.) szervezés, forrásteremtés stb. Amennyiben 16 és 35 év közötti fiatal vagy és szeretnél segíteni a 2015.évi Csillagpont szerevezésében, akkor köztünk a helyed!

Bizalompróba

2014. augusztus 07., címkék: csillagpont 2015, bizalom, ifi

Megvan a téma, készül a dizájn. Jegyezze fel mindenki: 2015. július 21-25. között ismét Csillagpont.

Csillagpont projektkoordinátort keresnek

2014. június 23., címkék: pályázat, csillagpont 2015, Pályázat

A Magyarországi Református Egyház Zsinati Hivatala pályázatot hirdet Csillagpont projektkoordinátori állás betöltésére.

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.