1% támogatás,
99% lelkierő

Ismerd meg egy boldog család történetét!

Edit és László negyvenesek, kisfiúk Lacika 11 éves. A család a Fejér megyei Bodajkon él egy családi házban, ahol két kiskutyát is tartanak.

László egy móri műszaki boltban dolgozik eladóként.

Edit gyári munkás volt, most nevelőszülő.

Kisfiúk, Lacika még óvodás volt, amikor egy budapesti nevelőintézetből magukhoz vettek gyerekeket egy-egy hosszú hétvégére.

A gyerekek és Lacika is nagyon élvezték ezeket a találkozásokat. Ezért amikor a hívő házaspár a templomban meghallotta, hogy csatlakozni lehet a Református Nevelőszülői Hálózathoz, jelentkeztek a képzésre.

Két évvel ezelőtt érkezett meg a családhoz János, akinek szülei nehéz körülmények között élnek, nevelését nem tudták vállalni.

Mivel János szülei gyakran költöztek, a kisfiúnak három éves koráig folyamatosan vándorolnia kellett gyermekotthonok és befogadó családok között. A túlmozgásos, figyelem- és viselkedészavarokkal küzdő gyermeket senki nem akarta vállalni.

Az eleinte félénk, bizalmatlan kisfiú Editnél és Lászlónál feloldódott, ma már folyamatosan igényli a kényeztetést nevelőszüleitől.

A család tavaly új taggal bővült, a két és féléves Dóra is nevelőszülőkre talált Bodajkon.

Dóra születése után közvetlenül gyermekotthonba került.

Helyzetét tovább súlyosbította, hogy a kislány komoly, soha nem gyógyuló betegséggel küszködik.

A gyerekek a szeretetteljes légkörben, testvéreik és szüleik segítségével jól gyógyulnak és fejlődnek.

Edit és László azért vesznek részt a Magyarországi Református Egyház egyszázalékos kampányában, mert azt remélik, ha mások megnézik a fotókat, elolvassák a velük készült beszélgetést, látják boldogságukat, talán kedvet kapnak hozzá, hogy ők is nevelőszülőkké váljanak.
Interjú a szülőkkel →

A nevelt gyermekek neveit a hatályos rendeletek értelmében megváltoztattuk.

Diagramok bezárása
Református társadalmi szolgálat 0066 Nyilatkozat letöltése
fotó: Twinworks