Krisztus a jövő, fogyatékossággal élő testvéreinkkel együtt követjük Őt!

2016. december 03., címkék: fogyatékkal élők, xiv. zsinati ciklus 6. ülésszak, fogyatékosság

Állásfoglalás fogyatékossággal élő testvéreink befogadásáról.

Többet és jobban énekeljünk!

2016. november 20., címkék: xiv. zsinati ciklus 6. ülésszak, liturgiai és himnológiai bizottság

Bódiss Tamás, a Generális Konvent Liturgiai és Himnológiai Bizottságának titkára a Zsinat őszi ülésszakán bemutatta a tavaly elfogadott, idén megjelent Lélekkel és értelemmel című, a magyar református énekeskönyv megújulásának alapelveit példatárral bemutató kiadványt.

Program a gyermekekért

2016. november 19., címkék: xiv. zsinati ciklus 6. ülésszak

A Magyarországi Református Egyház Zsinata is csatlakozott a „Reformáció gyermekei” elnevezésű programhoz.

Hitvallás és befogadás

2016. november 19., címkék: összefoglaló, xiv. zsinati ciklus 6. ülésszak

Elfogadta a Második Helvét Hitvallás megújított magyar fordítását, a fogyatékkal élők befogadásáról nyilatkozott, csatlakozott a Reformáció gyermekei kezdeményezéshez, valamint döntött a jövő évi Csillagpont helyszínéről és időpontjáról a Magyarországi Református Egyház Zsinata. Emellett örvénymódosításokat tárgyaltak, díjakat adtak át és beszámolókat hallgattak meg a testület őszi ülésszakán november 16-17-én, Budapesten.

Debrecen várja a Csillagpontot 2017 júliusában

2016. november 17., címkék: csillagpont2017, xiv. zsinati ciklus 6. ülésszak

A 8. Csillagpont Református Ifjúsági Találkozót 2017. július 25. és 29. között Debrecen rendezik meg – így határozott a Magyarországi Református Egyház Zsinata.

Ez történt a Zsinat csütörtöki napján

2016. november 17., címkék: xiv. zsinati ciklus 6. ülésszak, percről percre

Diakóniai, pedagógiai és lelkészi díjakat adtak át, döntöttek a jövő évi Csillagpont helyszínéről és időpontjáról, tisztségviselőket választottak a Zsinat őszi ülésszakának második napján. Olvassák el részletes tudósításunkat!

Békesség, testvériesség, józanság

2016. november 16., címkék: bogárdi szabó istván, tisztújítás, xiv. zsinati ciklus 6. ülésszak, délvidéki reformátusok (szrke)

Istentől kapott békességet, testvériességet és józanságot kívánt a Szerbiai Református Keresztyén Egyházban (SZRKE) zajló tisztújítási folyamathoz Bogárdi Szabó István püspök, a Magyarországi Református Egyház (MRE) Zsinatának lelkészi elnöke október 16-án.

Párhuzamok múltunk és jelenünk között

2016. november 16., címkék: xiv. zsinati ciklus 6. ülésszak, bogárdi szabó istván

A száz évvel ezelőtti konventi ülés emlékét, az ott elhangzott legfontosabb javaslatokat idézte fel a Magyarországi Református Egyház Zsinata ez évi őszi ülésszakát megnyitó beszédében Bogárdi Szabó István püspök november 16-án Budapesten, rámutatva a reformáció jubileumára való akkori és mai készülődés párhuzamaira. A Zsinat lelkészi elnöke szólt az elmúlt fél esztendő legfontosabb egyházi eseményeiről is.

Áldozatot vállalni

2016. november 16., címkék: áhítat, xiv. zsinati ciklus 6. ülésszak, áhitat, kató béla, ahitat, zsinat

Kató Béla, az Erdélyi Református Egyházkerület püspökének áhítatával vette kezdetét a Magyarországi Református Egyház Zsinatának őszi ülésszaka. Az erdélyi püspök az Apostolok cselekedeteiről írott könyv 11. részének 26-30. versei alapján hirdette az igét.

Ez történt a Zsinat szerdai napján

2016. november 16., címkék: percről percre, xiv. zsinati ciklus 6. ülésszak

A Második Helvét Hitvallás új fordítása, valamint számos törvénymódosító javaslat szerepelt a Zsinat mai ülésének napirendjén. Olvassák vissza az eseményeket percről percre!

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.