Elkezdődött az EVT világmissziós konferenciája

2018. március 08., címkék: világmissziói konferencia, egyházak világtanácsa (evt), tanzánia

A tanzániai Arusha városában kerül sor az idei év egyik legfontosabb nemzetközi egyházi eseményére. A tízévente sorra kerülő konferencián egyházunk három képviselője is részt vesz.

Véget ért a világevangelizáció harmadik kongresszusa

2010. október 26., címkék: Ökumené, Nagyvilág, világmissziói konferencia, szabó dániel, ökumené

A világevangelizációs kongresszus felhívással fordult a keresztyén világ közvéleményéhez a hitelesen megélt keresztyénség érdekében.

Skót előkészületek "Edinburgh 2010"-re

2010. április 30., címkék: Ökumené, világmissziói konferencia, edinburghi missziós konferencia, skót egyház, ökumené

Június 2–6. között látja vendégül a Skót Egyház a világ minden részéről érkező 300 delegátust az Edinburgh 2010-es konferenciára, mely hálát ad a világmissziói szervezet 100 évvel ezelőtti indulásáért, és meghatározza a 21. századi teendőket.

Edinburgh 2010 előkészületei

2010. április 15., címkék: Ökumené, világmissziói konferencia, egyházak világtanácsa (wcc), ökumené

1910-ben  a skóciai Edinburgh volt a helyszíne az egyháztörténelmi jelentőségű világmissziói konferenciának. Az akkori nagygyűlés dolgozta ki azt az egyházról szóló, eredeti és úttörő látomást, mely szerint az egyházak közössége világot átfogó hatalmas missziói közösséget alkot.

Száz éve alakult meg az Edinburghi Világmissziói Konferencia

2010. február 01., címkék: Nagyvilág, misszió, világtalálkozó, világmissziói konferencia


A skót fővárosban 1910-ben megtartott világmissziói konferenciának valóban történelmi fontossága volt a protestantizmusban, az ortodoxiában, és hatással volt a római katolikus egyházra is. Idén nyáron világtalálkozó lesz az évfordulón a születési helyen, aminek már most intenzíven folynak az előkészületei.

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.