Erdélyi egyházkerületi közgyűlés Körösfőn – Markó Gábort választották főgondnoknak

2010. július 09., címkék: Határon túl, markó gábor, erdélyi egyházkerület, tonk istván

A kalotaszegi Körösfőn találkoztak a közgyűlés tagjai, ahol június 22-én délután tizenkilenc ifjú lelkipásztort szenteltek fel.

Az Üzenet anyák napi számából

2010. április 28., címkék: in memoriam, Határon túl, üzenet, tonk istván, In memoriam

Anyák napi írások és a néhány hete tragikus baleset következtében elhunyt főgondnokról, Tonk Istvánról szóló megemlékezések olvashatók egyebek mellett az Erdélyi Református Egyházkerület lapjának legújabb számában.

Eltemették Tonk Istvánt, az Erdélyi Református Egyházkerület volt ügyvezető főgondnokát

2010. április 09., címkék: házsongárd, pap géza, erdélyi egyházkerület, Hírek, tonk istván

Péntek délután kísérték utolsó útjára Tonk Istvánt a kolozsvári Farkas utcai református templomból. „Isten a gyászban és bánatban átölel, mi pedig – ha a láthatatlanokra tekintünk – nem csüggedünk” – hangzott el a gyászistentiszteleten Pap Géza erdélyi püspök igehirdetésében. A főgondnokot a Házsongárdi temetőben helyezték végső nyugalomba.

Elhunyt Tonk István

2010. április 08., címkék: Hírek, magyar református egyház, halottak, házsongárd, tonk istván

Péntekről szombatra virradó éjszaka súlyos autóbaleset következtében elhunyt Tonk István. Az Erdélyi Református Egyházkerület 68 éves főgondnoka hirdette ki tavaly május 22-én, Debrecenben a Kárpát-medencei református egység létrejöttét. Tonk Istvánt pénteken, Kolozsváron, a Házsongárdi temetőben helyezik végső nyugalomba.

In memoriam Tonk István

2010. április 08., címkék: Határon túl, halottak, erdélyi egyházkerület, tonk istván

A tintafoltok nagy könnycseppként gördülnek a papírra, amint írom e sorokat. A szavak üresen konganak, s neki-neki ütődnek lelkem falának, mintha tiltakoznának… de a végzetes és visszafordíthatatlan tényen már nem lehet változtatni: Tonk István immár nincs többé.

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.