A tényfeltárás nem csak ügynökkérdés

2014. április 25., címkék: múltfeltárás, reformátusok lapja, xiii. ciklus 14. ülés, tényfeltáró történész bizottság

Feladatának befejezéséhez közeledik a Tényfeltáró Történész Bizottság (TTB). Erről Szabadi István bizottsági titkár, a Tiszántúli Református Egyházkerület Levéltárának igazgatója számolt be a Zsinat április 23-i ülésén.

Múltfeltárás: megalakult a Tényfeltáró Történész Bizottság

2010. október 01., címkék: elnökségi tanács, Hírek, tényfeltáró történész bizottság, múltfeltárás

Szerdán megtartotta első ülését az előző rendszer egyházzal kapcsolatos tevékenységét vizsgáló testület.

Múltfeltárás: újabb konkrét lépések

2010. szeptember 17., címkék: tényfeltáró történész bizottság, múltfeltárás, Hírek, elnökségi tanács

Az Elnökségi Tanács meghatározta, mely kutatókat kérjék fel a munkára a Tényfeltáró Történész Bizottságban.

Minden embernek majd a végső bírói szék előtt kell megállnia

2010. június 07., címkék: múltfeltárás, interjú, Háttér, tényfeltáró történész bizottság, fazakas sándor

A múlt feltárása és megismerése, majd megítélése a református egyházban nem merülhet ki néhány szenzációs eset leleplezésével, listák állításával, féligazságok megszellőztetésével – mondta Fazakas Sándor, a debreceni teológia rektora abból az apropóból, hogy a Zsinat legutóbbi ülésén döntött a múltfeltárás rendjéről.

A Zsinat döntött a múltfeltárás rendjéről

2010. június 03., címkék: énekeskönyvi bizottság (zsinat), Hírek, zsinati ülés, új református énekeskönyv, reformációi emlékbizottság, református egyház folyóirat, lelkészképzés, tényfeltáró történész bizottság, zsinat

A Zsinat ülésének első napján többek között az új énekeskönyv, választójogi törvény módosítása és a Tényfeltáró Történész Bizottság szerepelt a napirenden.

A XIII. Zsinat ötödik ülése első napjának eseményei részletesen

2010. június 03., címkék: Hírek, zsinati ülés, egységes lelkészképesítő vizsga, új református énekeskönyv, lelkészképzés, tényfeltáró történész bizottság, zsinat

Folyamatosan frissített cikkünkben nyomon követhették, hogyan zajlott a tanácskozás. Most visszaolvasható, mi történt óráról-órára az ülésen, mely témákban zajlott a legélesebb vita. Pénteken folytatódik a munka, a napirendi pontok között szerepel majd a Magyarországi Református Egyház választójogi törvényének módosítása is, és a Zsinat is megmlékezik a trianoni békeszerződés kilencevenedik évfordulójáról.

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.