Szárszó: útkeresés, sorskérdések, értékközösség

2018. augusztus 21., címkék: földváryné kiss réka, szárszó, reformátusok szárszói konferenciája, soli deo gloria diákmozgalom

„Az egyházi egyesületek keretében olyan értelmiségi diskurzus alakulhatott ki, amelyben egymással is vitatkoztak, és amelyben akár a hivatalos politika vagy éppen az egyház véleményével ütköző gondolatok is helyet kaphattak" – hangsúlyozza Földváryné Kiss Réka. A Nemzeti Emlékezet Bizottsága elnökével, a Károli Gáspár Református Egyetem Egyháztörténeti Tanszékének vezetőjével a szárszói találkozó évfordulója előtt beszélgettünk.

Kis darabokból egy nagy egész

2017. június 01., címkék: sdg, adrian plass, soli deo gloria diákmozgalom, ifi

A Soli Deo Gloria Református Diákmozgalom (SDG) május 19-21. között tartotta szokásos tavaszi hétvégéjét Balatonszárszón. Az idei találkozó témája a közösség volt, előadói pedig Angliából, a Scargill közösségi házból érkeztek: a népszerű keresztyén író és felesége, Adrian és Bridget Plass, illetve a scargilli ház igazgatói, Phil és Diane Stone.

Hervadhatatlan koszorúért küzdöttek

2017. március 13., címkék: ifi, bibliavasárnap, soli deo gloria diákmozgalom

Pál apostolnak a Korintusiakhoz írt két levele volt a Soli Deo Gloria református diákmozgalom március 3-4. között megrendezett huszonharmadik bibliaismereti versenyének témája. A Bibliavasárnaphoz kapcsolódó Kárpát-medencei rendezvényre 28 iskolából 39 (háromfős) csapat érkezett a miskolci Lévay József Református Gimnázium és Diákotthonba.

Úton Istennel

2016. augusztus 11., címkék: zarándoklat, soli deo gloria diákmozgalom, ifi, sdg

Mintegy negyvenen vettek részt a Soli Deo Gloria Református diákmozgalom által szervezett Tájoló zarándoklaton idén július 25. és augusztus 2. között. Két Református középiskolát – a Baár-Madast és a tatai refit kötötte össze a 120 km-es utunk. A zarándoklat összesen kilenc napig tartott, ebből kettő nap utazás, hat nap gyaloglás, és egy nap pihenés volt.

Megerősítő

2016. április 25., címkék: soli deo gloria diákmozgalom, sdg, ifi

„Gyúrjál, ecsém!" – hangzott Csomós Józsi szabad fordításában a vasárnapi istentiszteleten a Soli Deo Gloria diákmozgalom (SDG) tavaszi találkozójának vezérigéje: „Te azért fiam, erősödj meg a kegyelemben, amely a Krisztus Jézusban van" (2Tim 2,1).

Feljegyzések egy zarándok naplójából

2015. augusztus 20., címkék: ifi, soli deo gloria diákmozgalom

A Soli Deo Gloria Református Diákmozgalom idén nyáron Tájoló néven zarándokútra hívta a fiatalokat. A Bakony és a Balaton-felvidék mesés tájain barangoltak. Az út Fehérvárcsurgóról indult, és Bakonybélen át Alsóörsre vezetett. A teljesség igénye nélkül álljon itt pár gondolat, részlet egy zarándok feljegyzéseiből.

Mentés másként

2015. május 13., címkék: reformátusok lapja, soli deo gloria diákmozgalom, sdg, ifi

A Soli Deo Gloria Református Diákmozgalom (SDG) április 17-19. között Balatonszárszón tartotta tavaszi konferenciáját a fenti címmel, amelyre az ország minden részéről érkeztek fiatalok és seniorok. A találkozó üzenetét a Lk 9,24 így fogalmazza meg: „Mert aki meg akarja menteni az életét, elveszti, aki pedig elveszti az életét énértem, megmenti azt."

Kalandozások János evangéliumában

2015. március 05., címkék: ifi, sdg, soli deo gloria diákmozgalom

A Soli Deo Gloria Református Diákmozgalom idén is a Bibliavasárnap előtti pénteken és szombaton tartotta bibliaismereti versenyét, melynek ezúttal a budapesti Benkő István Református Általános Iskola és Gimnázium adott otthont.

Imaéjjelt tartottak az SDG-sek is

2014. november 26., címkék: beszámoló, imaéjjel 2014, sdg, soli deo gloria diákmozgalom, ifi

A Soli Deo Gloria diákmozgalom tagjai is együtt töltötték a Kárpát-medencei imaéjjelt. Október 10-én este a Lónyay-gimnáziumban találkoztak Budapesten. Élményeikről közös imádságuk és fényképeik vallanak.

Utazó titkárt keres az SDG

2014. szeptember 10., címkék: soli deo gloria diákmozgalom, pályázat, Pályázat, ifi

A SoliDeoGloria Református Diákmozgalom tovább növelné munkatársai létszámát, a szervezetnek szüksége van egy utazó titkárra.

Harcos hívő fiatalok

2014. augusztus 11., címkék: ifi, sdg, soli deo gloria diákmozgalom, seregélyes

Harcvonások címmel tartott nyári tábort a Soli Deo Gloria Református Diákmozgalom Seregélyesen. A táborban a lelki harcokhoz szükséges fegyverzetet ismerték meg a résztvevők az Ef 6,13–17 alapján, és élménypedagógiai módszerekkel mélyítették el a hallottakat. Szavakkal is felvértezték magukat – ezekkel mesélik el ők maguk, mi minden történt velük az egy hét alatt.

SDG bibliaismereti verseny volt Sárospatakon

2014. március 11., címkék: ifi, soli deo gloria diákmozgalom

Ebben az évben a Példabeszédek könyvét ismerték meg mélyebben s dolgozták fel azok a diákok, akik részt vettek az SDG Református Diákmozgalom által szervezett és a Sárospataki Református Kollégium Gimnáziumában február 28. és március 1. között megrendezett bibliaismereti versenyen.

Szárszói hagyatékok

2013. augusztus 09., címkék: migeneráció, soli deo gloria diákmozgalom

„Teológiailag indítom el a konferenciát" – mondta nyitó áhítatában Steinbach József püspök, a MIGeneRÁCIÓ konferencia fővédnöke augusztus 8-án Balatonszárszón, az SDG konferenciaközpontban.

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.