Kálvin- nap Ácson

2011. május 24., címkék: kálvin kiállítás, református helytállók, kiállítás

Az ácsi Bartók Béla Művelődési Ház Könyvtár és Városi Sportcsarnok  és a Magyar Protestáns Egyháztörténeti és Egyházművészti Társaság május 27-én, Kálvin János halálának emléknapján szeretettel várja az érdeklődőket a Kálvin János és a protestáns gályarabok című kiállításhoz kapcsolódó Kálvin-napjára.

A protestáns gályarabok és de Ruyter admirális emlékezete

2011. február 11., címkék: istentisztelet, református helytállók

A háromszázharmincöt éve kiszabadult gályarab-prédikátorok emléke előtt számos református egyházközségben ünnepi istentisztelettel, előadással tisztelegnek Magyarországon.

Reformátusok, akik a szabadságharcért haltak

2010. október 05., címkék: 1848-49-es forradalom és szabadságharc, október 6., református helytállók, Háttér

Október 6., a nemzeti gyásznap alkalmával ezúttal nem a kivégzett tábornokokról, hanem a forradalom leverése utáni református mártírokról emlékezünk meg.

Hitből, emberségből cselekedtek

2010. szeptember 22., címkék: utca átnevezés, második világháború, református helytállók, budapest, Háttér, jane haining

A skót református Jane Haining mellett evangélikus lelkész, katolikus egyházi emberek, politikusok és külföldi diplomaták lettek a budapesti rakpartok új névadói.

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.