Egységünnep lesz Nagyváradon

2017. március 01., címkék: királyhágómelléki egyházkerület, református egység fesztivál, nagyvárad

Május 20-án a Királyhágómelléki Református Egyházkerület ad otthont a nagyváradi várban a Református Egység Fesztiválnak. A nagyszabású rendezvény jelmondata Náhum próféta intése: „Őrizd a várat!" (Náhum 2,1).

Sepsiszentgyörgyön folytatódik a világtalálkozó

2014. június 13., címkék: hetedik református világtalálkozó, református egység fesztivál, világtalálkozó

Július 10-én Sepsiszentgyörgyön folytatódik a VII. Református Világtalálkozó, ahol egész alakos szobrot állítanak a nagy reformátornak, Kálvin Jánosnak. A részletekről Kató Béla, az Erdélyi Református Egyházkerület püspöke beszélt a június 12-én tartott sajtótájékoztatón.

Arcok, tájegységek az Egység-fesztiválon

2014. június 04., címkék: református egység fesztivál, tábla

2014. május 24-én többezer református ünnepelt Debrecenben a Kárpát-medence számos pontjáról. Sokan közülük táblát is hoztak magukkal. Lássuk, ki honnan érkezett!

Partikuláris szekértúra

2014. június 03., címkék: partikula, szekértúra, református egység fesztivál, kiskunhalas

A kiskunhalasi reformátusok rendhagyó módon ünnepelték gimnáziumuk alapításának 350. évfordulóját: évszázados szokást felelevenítve szekéren zötykölődve utaztak haza Debrecenből, az egykori anyakollégiumból, a Református Egység Fesztivál után.

Képriport a debreceni Református Egység Fesztivál hálaadó istentiszteletéről

2014. május 30., címkék: református egység fesztivál

Élőképben, szövegben is beszámoltunk már a május 24-i, debreceni Református Egység Fesztivál történéseiről, most a találkozó készített rengeteg fotóból tárunk azok elé, akik ott voltak, és azok elé, akik nem jártak a fesztiválon. A cikkben egy válogatást adunk közre a jobb hasábban található galériából, ott még több kép érhető el.

Képriport a debreceni Református Egység Fesztivál megnyitójáról

2014. május 30., címkék: magyar református egyház, református egység fesztivál

Élőképben, szövegben is beszámoltunk már a május 24-i, debreceni Református Egység Fesztivál történéseiről, most a találkozó készített rengeteg fotóból tárunk azok elé, akik ott voltak, és azok elé, akik nem jártak a fesztiválon. A cikkben egy válogatást adunk közre a jobb hasábbal található galériából még több kép érhető el.

Többszörös öröm

2014. május 26., címkék: református egység fesztivál

Honnan jöttek és hogy érezték magukat Debrecenben? Erről kérdeztük a május 24-i Református Egység Fesztivál záró istentisztelete után a nap résztvevőit.

A szeretet rezdülései

2014. május 26., címkék: református egység fesztivál, magyar református egyház

Legyenek láthatóvá tetteid – ez volt a Református Egység Fesztivál mottója. Az istentisztelet, az orgonazene, a püspöki kerekasztal és a különböző gyülekezeti csoportok színpadi produkciói mellett egy Életút nevű programponttal is készültek a szervezők. A Nagytemplom felé vezető úton olyan intézmények, szolgálati ágak mutatkoztak be, amelyek az emberi élet legkülönbözőbb pontjain mutatnak rá Isten jelenlétére, csecsemőkortól egészen az időskorig.

Egység Amerikában is?

2014. május 24., címkék: református egység fesztivál

A Kárpát-medencei magyar református anyaegyházak példáján felbuzdulva egységesülési folyamat indult az Amerikában élő magyar reformátusok életében is. A két tengerentúli egyház közeledéséről Szabó Sándort, az Amerikai Magyar Református Egyház püspökét a debreceni Református Egység Fesztiválon kérdeztük.

„Legyenek láthatóvá tetteid”

2014. május 24., címkék: debrecen, Debrecen, református egység fesztivál, református egység napja

Láthatóvá válni, ezt jelentheti az egységnap, amelyért most hálát adhatunk – mondta Bölcskei Gusztáv püspök, a Zsinat lelkészi elnöke igehirdetésében. A Református Egység Fesztivál szabadtéri úrvacsorás istentisztelettel zárult: ez az esemény vonzotta a legtöbb látogatót.

Az egység megmaradás, a próbákban erő

2014. május 24., címkék: református egység fesztivál

„A közös egyházban otthont kértünk és kínáltunk, s megtapasztaltuk, hogy a református egység nem öncélú" – értékelték a református egység elmúlt öt évét a Református Egység Fesztivál megnyitóján.

Percről percre Debrecenből

2014. május 24., címkék: református egység fesztivál, debreceni nagytemplom, református egység napja, magyar református egyház, Debrecen, debrecen

Minden esemény a május 24-i Református Egység Fesztiválról, szövegben, képben.

Az összefogás ünnepe

2014. május 16., címkék: református egység fesztivál, rzf

„Május 22. határnap volt a magyar reformátusság életében" – mondta Bölcskei Gusztáv püspök a Református Egység Fesztivált, a Református Zenei Fesztivált és a Szeretethidat beharangozó budapesti sajtótájékoztatón.

Ismét egységünnep Debrecenben

2014. május 14., címkék: debrecen, Debrecen, egységünnep, tarr zoltán, református egység fesztivál, reformátusok lapja

Május 23–25. fesztiválhétvége lesz a református egyházban. Budapesten a már hagyománnyá vált háromnapos zenei fesztivál ünnepli a református egységet, Debrecenben pedig egynapos nagytalálkozó keretében emlékeznek a 2009. évi alkotmányozó zsinatra annak ötödik évfordulóján. Tarr Zoltán zsinati tanácsost most az utóbbiról kérdeztük.

Református Egység Fesztivál Debrecenben

2014. április 30., címkék: református egység fesztivál, hetedik református világtalálkozó

A Magyar Református Egyház létrejöttének ötéves évfordulóját ünnepeljük 2014. május 24-én Debrecenben.

Indul a Világtalálkozó

2014. április 30., címkék: hetedik református világtalálkozó, református egység fesztivál

Május elsején a felvidéki Czeglédi Péter Napokkal indul a Magyar Reformátusok Hetedik Világtalálkozója, a hat hónapig tartó, különböző helyszíneken zajló rendezvénysorozat.

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.