Mit gondolnak a református lelkészek a cigányokról?

2013. szeptember 09., címkék: missziói iroda, református cigánymissziós tanács, cigánymisszió

Még lehet csatlakozni az MRE Missziói Iroda által készíttetett kutatáshoz, mely a református lelkipásztorok cigánysággal, cigánymisszióval kapcsolatos tapasztalatait és attitűdjeit térképezi fel. Az eddigi eredmények több tekintetben is meglepetéssel szolgálnak.

Cigánymissziós vitanap a Zsinaton

2013. április 09., címkék: református cigánymissziós tanács, cigánymisszió, zsinati székház

„Az ország bizonyos területein a reformátusság jövőjét jelenti, ha meg tudjuk szólítani a cigány fiatalokat" – hangzott el az április 8-ai vitanapon, melyet a Magyarországi Református Egyház szervezett cigányok közötti szolgálatának koncepciójáról a zsinati székházban.

Díjak és beszámolók napja

2012. november 16., címkék: múltfeltárás, zsinat, xiii. zsinati ciklus 11. ülés, ökogyülekezeti tanács, református cigánymissziós tanács, énekeskönyvi bizottság (zsinat), összefoglaló

Átadták a zsinati alapítású díjakat és számos beszámolót hallgattak meg a bizottságokban folyó munkáról a XIII. zsinati ciklus 11. ülésének utolsó, pénteki napján.

Zsinat: törvénymódosítások, múltfeltárás, Csillagpont, kitüntetések

2010. november 13., címkék: zsinati ülés, református cigánymissziós tanács, gazdálkodási törvény, parokiális könyvtár, andreas hess, lelkészi nyugdíjellátás, egyszazalek, kálvin emlékév, emlékhely bizottság, lelkészek jogállása, önkéntesség, sdg konferenciatelep, zsinati tanács, eu-elnökség 2011, zsinat, reformáció 500, református világközösség (rev), egyházközség, károli egyetem (kre), múltfeltárás, egyszázalék, vakmisszió

Csütörtökön és pénteken ülésezik a Zsinat, amely módosíthatja hazdákodásról szóló törvényt, az MRE Alkotmányát az egyházközségek státusza tárgyában és folytatja az új énekeskönyv előkészítését és a múltfeltárás folyamatát. 

A cigánymissziós tanács elnököt választott

2010. november 13., címkék: református cigánymissziós tanács, cigánymisszió, kamarás istván

A cigányok között végzett egyházi munka koordinációjára létrehozott testület élére Kamarás István albertirsai presbiter került.

A cigány társadalom a jövő egyházának a része

2010. szeptember 30., címkék: református cigánymissziós tanács, cigánymisszió, Hírek

Szerdán megalakult a Református Cigánymissziós Tanács, amelynek a feladata a koordináció, a javaslattétel és az iránymutatás lesz.

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.