Ezzel készül 2017-re a Reformációi Emlékbizottság

2016. december 30., címkék: reformáció 500, reformációi emlékbizottság, 2017

Csaknem négyszáz programot szervez, illetve támogat a Reformáció Emlékbizottság 2017-ben, a reformáció 500. évfordulója alkalmából meghirdetett emlékévben – mondta el az MTI-nek Hafenscher Károly, az emlékbizottság miniszteri biztosa.

Ülésezett az állami reformációi emlékbizottság

2016. október 13., címkék: reformációi emlékbizottság, reformáció 500

Orbán Viktor kormányfő elnökletével az Országházban tartotta őszi ülését a Reformáció Emlékbizottság október 13-án délelőtt.

Újabb lépés a megújulás útján

2016. április 06., címkék: reformáció 500, reformációi emlékbizottság

A reformáció ötszázadik évfordulójára készülve indult el a Magyar Nemzeti Levéltár (MNL) új honlapja, mely a reformáció magyar vonatkozású írott dokumentumait, emlékeit gyűjti össze és teszi hozzáférhetővé az érdeklődők számára.

Harmadszor ülésezett a Reformáció Emlékbizottság

2015. április 13., címkék: reformációi emlékbizottság, reformáció 500

A bizottság tagjai megvitatták és jóváhagyták a reformáció 500. évfordulójára tervezett pályázati rendszert.

A megújulás az élet része

2014. október 29., címkék: hafenscher károly, reformáció, október a reformáció hónapja, reformációi emlékbizottság, Október a Reformáció hónapja

Nem múltba révedést, hanem megújulást vár a reformáció ötszázadik évfordulójától, a 2017-es évtől a Reformáció Emlékbizottság. Erről Hafenscher Károly evangélikus lelkész, miniszteri biztos beszélt lapunknak, amikor a reformáció ünnepe előtt a testület céljairól és terveiről kérdeztük őt.

Második alkalommal ülésezett a Reformáció Emlékbizottság

2014. október 17., címkék: reformáció, reformáció 500, reformációi emlékbizottság, állam-egyház kapcsolatok

Az Országgyűlés épületében ülésezett csütörtökön a Reformáció Emlékbizottság. A bizottság megvitatta a reformáció ötszázadik évfordulójára tervezett programsorozatot és beszámolt az alakuló ülés óta eltelt előkészítő és tervező munkáról.

A reformáció kincs

2014. január 23., címkék: bölcskei gusztáv, alakuló ülés, orbán viktor, parlament, reformációi emlékbizottság, gáncs péter

„A reformáció visszaadta a középkor végén az embereknek az élethez és a jövőhöz szükséges bátorságot”— mondta Bölcskei Gusztáv református püspök január 23-án a Parlamentben, a Reformációi Emlékbizottság első, alakuló ülésén.

Túlmutatni önmagunkon

2013. október 21., címkék: steinbach józsef, reformáció hónapja, Reformációi Gála, ökumenikus tanács (meöt), Reformáció hónapja, reformáció hónapja 2013, reformációi emlékbizottság, reformációi gála, balog zoltán

Reformációi emlékbizottságot hív életre a magyar országgyűlés a magyarországi és Kárpát-medencei protestáns egyházak vezetői, valamint a német, a holland és a svájci nagykövet meghívásával az idén október 31. és 2017. december 31. közötti időre – jelentette be Balog Zoltán az Uránia Nemzeti Filmszínházban tartott huszadik, jubileumi reformációi gálán október 20-án Budapesten.

Folynak az előkészületek

2012. szeptember 16., címkék: kálvin kiadó, reformációi emlékbizottság, kálvin jános

Szeptemberben újult erővel folytatta munkáját a Kálvin Emlékbizottság, mely a reformáció ötszáz éves jubileumát hivatott előkészíteni.

Ismét ülésezett a Reformációi Emlékbizottság

2012. június 28., címkék: reformációi emlékbizottság, protestantizmus

Az ülésen többek között szóba került az a javaslat, amelyet a Magyarországi Református Egyház Kálvin János Emlékbizottságának vezetője, Márkus Mihály nyugalmazott püspök és a Magyarországi Evangélikus Egyház Reformációi emlékbizottságának vezetője, Fabiny Tamás tettek egyházaik 2017-es közös zsinati előkészületeivel kapcsolatban.

Luther válogatás 12 kötetben - könyvbemutató

2011. október 17., címkék: reformációi emlékbizottság, reformáció 500, könyvbemutató, luther

  A reformáció kezdetének 500. évfordulójára készülve a Magyarországi Evangélikus Egyház Reformációi Emlékbizottsága és a Luther Kiadó magyar nyelven az eddigi legteljesebb Luther-válogatást jelenteti meg 12 kötetben.

Kiadványokról tanácskozott a Kálvin-bizottság

2011. január 25., címkék: megbeszélés, reformációi emlékbizottság, heidelbergi káté

A hétfői ülésen a Parókiális Könyvtár sorozatról, valamint a Heidelbergi Káté új fordításáról is szó esett.

Evangélikus-református előkészületek az ötszáz éves reformáció megünneplésére

2011. január 24., címkék: kálvin emlékév, reformációi emlékbizottság, megbeszélés

Az MRE Kálvin Emlékbizottságának és az evangélikus egyház Reformációi Emlékbizottságának tagjai tanácskoztak hétfőn a 2017-es ünneplés lehetőségeiról.

A Zsinat döntött a múltfeltárás rendjéről

2010. június 03., címkék: énekeskönyvi bizottság (zsinat), Hírek, zsinati ülés, új református énekeskönyv, reformációi emlékbizottság, református egyház folyóirat, lelkészképzés, tényfeltáró történész bizottság, zsinat

A Zsinat ülésének első napján többek között az új énekeskönyv, választójogi törvény módosítása és a Tényfeltáró Történész Bizottság szerepelt a napirenden.

Készülődés a reformáció 500 éves jubileumára

2010. január 30., címkék: Fabiny Tamás, reformációi emlékbizottság, reformáció 500, Hírek

Elkezdődött a készülődés a reformáció 500 éves jubileumára azzal, hogy Budapesten megtartotta első ülését a reformációi emlékbizottság – közölte Fabiny Tamás, a Magyarországi Evangélikus Egyház püspöke.

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.