Mit jelent ma a reformáció?

2013. október 30., címkék: körkérdés, reformáció napja, reformáció hónapja, Reformáció hónapja, reformáció hónapja 2013, reformáció

Október 31., a reformáció napja  kapcsán nem csak reformátusokat és nem csak lelkészeket kérdeztünk arról, mit jelent ma számukra a reformáció.

A te nevedről neveznek

2013. október 28., címkék: steinbach józsef, reformáció hónapja, Reformáció hónapja, reformáció hónapja 2013, gáncs péter

A Reformáció Hónapja záró istentiszteletét tartották meg a pesterzsébeti baptista imaházban, Budapesten, a Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsa (MEÖT) szervezésében.

Reformációi istentisztelet

2013. október 24., címkék: reformáció hónapja 2013

A pesterzsébeti baptista gyülekezetben tartják idén a MEÖT központi reformációi istentiszteletét. Az október 27-i alkalmat élőben közvetítjük honlapunkon.

Templomépítés Károli Gáspár nyelvén

2013. október 22., címkék: reformáció hónapja 2013, fasori gyülekezet, reformátusok lapja

Templomának százéves jubileumát ünnepelte idén a budapest-fasori református gyülekezet. A reformáció napjához közeledve arra kértük a közösség és az épület történetét bemutató, kiadás előtt álló monográfia szerkesztőjét, Millisits Máté művelődéstörténészt, hogy mutassa be a magyar és az európai protestáns templomépítészet e jelentős darabját.

Túlmutatni önmagunkon

2013. október 21., címkék: steinbach józsef, reformáció hónapja, Reformációi Gála, ökumenikus tanács (meöt), Reformáció hónapja, reformáció hónapja 2013, reformációi emlékbizottság, reformációi gála, balog zoltán

Reformációi emlékbizottságot hív életre a magyar országgyűlés a magyarországi és Kárpát-medencei protestáns egyházak vezetői, valamint a német, a holland és a svájci nagykövet meghívásával az idén október 31. és 2017. december 31. közötti időre – jelentette be Balog Zoltán az Uránia Nemzeti Filmszínházban tartott huszadik, jubileumi reformációi gálán október 20-án Budapesten.

Hálaadás, bizonyosság, imádság

2013. október 02., címkék: reformáció hónapja 2013, deák tér

Zenés istentisztelettel indult a reformáció hónapja. Steinbach József prédikációjában arra szólította fel a protestáns egyházakat, hogy ne felejtsenek el imádkozni egymásért.

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.