Az új fejezetet nyitó reformáció

2019. október 23., címkék: steinbach józsef, reformáció hónapja, Steinbach József, ökumenikus tanács (meöt), protestáns újságírók szövetsége (prúsz), Reformáció hónapja, gulyás gergely, rát máyás-díj

A keresztyén üzenetből gyönyörűséges kultúra fakad – hangsúlyozta az idei reformációi gálaesten Steinbach József püspök. Az Uránia Nemzeti Filmszínházban vasárnap tartott eseményen Vitéz Ferenc író-publicista vehette át a Rát Mátyás-díjat.

Megújítaná tagságát a Prúszban?

2019. szeptember 10., címkék: protestáns újságírók szövetsége (prúsz)

Megalakulásának 15. évfordulója alkalmából a Protestáns Újságírók Szövetsége (Prúsz) tagdíjfizetési amnesztiát hirdetett: akik december 31-ig befizetik a 2019-es tagdíjat, azoknak elengedik a felhalmozódott tartozásukat.

Új elnök vezeti a Prúszt

2019. április 05., címkék: protestáns újságírók szövetsége (prúsz)

Nagy Katalin rádiós szakembert választották meg a Protestáns Újságírók Szövetsége (Prúsz) elnökének a szervezet április 3-i tisztújító közgyűlésén.

Médiaműhelyt tartottak Berekfürdőn

2016. szeptember 19., címkék: protestáns újságírók szövetsége (prúsz), protestáns médiaműhely, Protestáns Médiaműhely

„Nemzettudat a reformáció szellemiségében” címmel rendezte meg szeptember 16. és 18. között hagyományos médiaműhelyét a Protestáns Újságírók Szövetsége, melynek ez alkalommal a berekfürdői Megbékélés Háza református konferenciaközpont adott otthont.

Médiaoktatás protestáns szemmel

2015. szeptember 14., címkék: protestáns újságírók szövetsége (prúsz)

Tanítható-e az újságírás? Megfelelő-e a jelenlegi hazai médiaképzés? Mi a szerepe a keresztyén újságíróknak, egyházi médiának? Ezekről a kérdésekről esett szó a Protestáns Újságírók Szövetségének (Prúsz) idei médiaműhelyén.

Az Élet szavát hirdetni

2015. május 26., címkék: protestáns újságírók szövetsége (prúsz), közgyűlés

Május 20-án Budapesten tartották a Protestáns Újságírók Szövetségének (PRÚSZ) idei közgyűlését, melyen Novotny Zoltán elnök beszámolt a szervezet elmúlt évi tevékenységéről, valamint a közgyűlés elfogadta a 2014-es költségvetésről szóló beszámolót és az etikai bizottság jelentését.

Tíz éves a PRÚSZ

2014. június 03., címkék: évforduló, protestáns újságírók szövetsége (prúsz)

Az egyházban dolgozó újságírók ne parancsot hajtsanak végre, merjenek kritikusak lenni – mondta Fabiny Tamás evangélikus püspök, a Duna Televízió egykori szerkesztője a Protestáns Újságírók Szövetségének (PRÚSZ) születésnapi gálaestjén Budapesten, a Benczúr Házban. A PRÚSZ tíz éve, 2004-ben alakult, magába tömöríti a református, az evangélikus, a baptista és a metodista újságírókat, médiamunkásokat, gyülekezeti lapszerkesztőket és kommunikáció szakos hallgatókat is.

Tisztújítás a PRÚSZ-ban

2014. március 30., címkék: közgyűlés, protestáns újságírók szövetsége (prúsz)

Március 27-én a Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsának székházában tartotta tisztújító közgyűlését a Protestáns Újságírók Szövetsége (PRÚSZ). A közgyűlés határozatának értelmében az elnöki tisztséget továbbra is Novotny Zoltán látja el, de elnökségi tag lett Kiss Sándor, a Reformátusok Lapjának újságírója is.

Novotny Zoltán Táncsics-díjat kapott

2013. március 14., címkék: protestáns újságírók szövetsége (prúsz), novotny zoltán

Novotny Zoltán, a Protestáns Újságírók Szövetségének elnöke több évtizedes kiemelkedő újságírói tevékenységének elismeréseként Táncsics Mihály-díjban részesült, amit nemzeti ünnepünk alkalmából Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere adott át neki.

Szüntelenül kíváncsian

2012. december 21., címkék: interjú, advent 2012, reformátusok lapja, protestáns újságírók szövetsége (prúsz), nagy katalin

"Ügyes fiú az ördög, pontosan tudja, hogyan lehet a gondolatainkat elterelni a fontos kérdésekről" – figyelmeztet Nagy Katalin, a Protestáns Újságírók Szövetsége (PRÚSZ) Rát Mátyás-díjával még októberben kitüntetett népszerű tévés-rádiós műsorvezető, akivel az újságírói szakma kihívásairól és az ünnepről beszélgettünk.

Hit nélkül nincs boldog társadalom

2012. október 22., címkék: reformáció hónapja, Reformáció hónapja, reformációi gála, protestáns újságírók szövetsége (prúsz)

Tudásalapú társadalom helyett hit- és tudásalapú társadalomra van szükség ahhoz, hogy úrrá tudjunk lenni a problémáinkon – hangsúlyozta Réthelyi Miklós, korábbi nemzeti erőforrás miniszter az Uránia Nemzeti Filmszínházban október 21-én megtartott reformációi gálaesten.

Jó és rossz gyümölcsök a sajtóban

2012. október 10., címkék: interjú, reformátusok lapja, protestáns újságírók szövetsége (prúsz), faggyas sándor

Minőségi újságírás a tömegmédia korában címmel szervezte meg ez évi médiaműhelyét szeptember végén Berekfürdőn a Protestáns Újságírók Szövetsége. A felvetett témáról a szervezet református alelnökével, Faggyas Sándor újságíróval beszélgettünk.

Kitüntették Novotny Zoltánt

2012. augusztus 02., címkék: novotny zoltán, londoni olimpia, protestáns újságírók szövetsége (prúsz), kitüntetés

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) és a Nemzetközi Sportújságíró Szövetség (AIPS) közös elismerését vehette át csütörtökön Londonban Novotny Zoltán.

Protestáns újságírók gyűlése

2012. június 08., címkék: közgyűlés, protestáns újságírók szövetsége (prúsz)

A Protestáns Újságírók Szövetsége június 7-én tartotta rendes évi közgyűlését. A témák között volt közélet, nyilvánosság és egyház. 

Ahol kedden van vasárnap

2011. november 07., címkék: kitüntetés, protestáns újságírók szövetsége (prúsz), reformátusok lapja, egyházi sajtó

Egyikük sem készült újságírónak, mégis az újjászülető református média meghatározó szereplői lettek. Szívesen lehelnek lelket egy-egy írásba, de ha kell, feltesznek kényes kérdéseket is. Bagdán Zsuzsanna és Kiss Sándor szinte minden újságírói műfajban alkotott már színvonalas munkákat. Ők kapták idén a Protestáns Újságírók Szövetségének Rát Mátyás-díját az év legjobb újságírói teljesítményének elismeréseként.

Elismerés református egyházi újságíróknak

2011. október 31., címkék: protestáns újságírók szövetsége (prúsz), reformátusok lapja, confessio, kitüntetés

Bagdán Zsuzsanna és Kiss Sándor, a Reformátusok Lapja szerkesztő-újságíró munkatársai kapták idén a Protestáns Újságírók Szövetsége (PRÚSZ) Rát Mátyás-díját. Az elismerést október 30-án, az újpesti baptista imaházban tartott ökumenikus ünnepi istentiszteleten vehették át.

Protestáns médiaműhely Berekfürdőn

2011. március 22., címkék: reformátusok lapja, protestáns újságírók szövetsége (prúsz), egyházi sajtó

Idén Berekfürdőn szervezte meg médiaműhelyét a Protestáns Újságírók Szövetsége. A március 18–20. között megtartott konferencia szervezői az internetes újságírás témakörét tűzték programjukra.

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.