A kereszténység nem Woody Allen!

2018. május 08., címkék: dunamellék, presbiteri szövetség, konferencia, nőszövetség

Mit jelent a hétköznapokban a gyakorlati kereszténység, a diakónia? – erről tanácskoztak a résztvevők múlt szombaton a Magyarországi Református Nőszövetség és a Magyar Református Presbiteri Szövetség közös rendezésében tartott konferencián. A Parókia Portál tudósítását olvashatják.

Épüljetek fel lelki házzá

2018. március 13., címkék: presbiteri szövetség

Évi rendes küldöttgyűlését tartotta a Magyar Református Presbiteri Szövetség (MRPSZ) március 3-án a Du­na­melléki Református Egyházkerület székházában. A 2017. év értékelése mellett az elnökség tagjai az idei év terveit is ismertették a megjelent szövetségi tagokkal és vendégekkel, valamint átadták a Kanizsai Pálfi János-díjat.

Szolgálni, szeretetben

2015. október 20., címkék: presbiteri szövetség, magyar református presbiteri szövetség

Megalakulásának 25. évfordulóját ünnepelte jubileumi konferenciával a Magyar Református Presbiteri Szövetség (MRPSz) október 17-én. A Szövetség elsődleges célja a presbiterek között végzett misszió, képzések és konferenciák szervezése, egyházmegyei szervezetek megalakítása.

Átadták a Kanizsai Pálfi János-díjat

2015. április 13., címkék: presbiteri szövetség, kitüntetés

A Magyar Református Presbiteri Szövetség díjat alapított a kiemelkedő szolgálatú presbiterek jutalmazására.

Együttműködés a Református Presbiteri Szövetséggel

2013. december 17., címkék: presbiteri szövetség

Az ember egyéni és közösségi felelőssége a harmadik évezredben, hogy azt keressük, ami összeköt bennünket. Azt az ügyet, azt a célt, amiért közösen tudunk dolgozni; azt az elvi alapvetést, ami mentén közösen tudunk gondolkodni, tervezni, jövőt építeni – mondta Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter a Vidékfejlesztési Minisztérium és a Református Presbiteri Szövetség közötti együttműködési megállapodás aláírásakor.

A meg nem érdemelt ajándék

2011. szeptember 06., címkék: presbiteri szövetség, presbiteri konferencia, tahitótfalu

 Tizenkettedik alkalommal tartotta meg országos konferenciáját szeptember 1. és 3. között Tahiban a Magyar Református Presbiteri Szövetség. Az őszi presbiterválasztás jegyében megrendezett esemény résztvevői a presbiteri szolgálat lehetőségeivel kapcsolatos kérdésekre keresték a válaszokat az előadásokon.

Június 19. – presbiteri imanap

2011. június 17., címkék: ima, presbiteri szövetség, Háttér

A Presbiteri Szövetség kiemelten fontosnak ítéli, hogy a presbiterek évente egy alkalommal úgy legyenek együtt, hogy a presbiteri gyűlés legfőbb napirend pontja a közös imádság legyen. Ez a nap idén a mostani vasárnapra esik és az alkalomnak külön jelentőséget ad, hogy ebben az évben kell megtartani a presbiteri választásokat.

Megjelent a Presbiter

2011. április 18., címkék: lapszemle, presbiteri szövetség, egyházi sajtó

Ünnepi formával és tartalommal jelentkezik a huszadik évfolyamát ünneplő lap húsvéti száma.

Megtartotta évi közgyűlését a Presbiteri Szövetség

2011. március 31., címkék: presbiteri szövetség, közgyűlés, reformátusok lapja

A Magyar Református Presbiteri Szövetség március 26-án a budapesti teológia dísztermében tartotta meg ezévi közgyűlését. A száznyolc szavazatra jogosult küldött ünnepélyes, szép alkalomnak volt részese, s ilyen körülmények között hozta meg a szövetség huszonegyedik évére irányt mutató határozatait. 

A Presbiter karácsonyi számáról

2010. december 15., címkék: presbiteri szövetség, egyházi sajtó, Hírek

Formailag és tartalmilag is sok színes anyaggal, húsz oldalon jelent meg a Magyar Református Presbiteri szövetség lapjának, a Presbiternek az ünnepi száma.

Kálvinnal a Nyárád és a Maros mentén

2010. november 02., címkék: nőszövetség, presbiteri szövetség, Hírek, békefy lajos, kálvin jános, Gyülekezeti hírek

Az erdélyi Nyárád és Maros folyó mentén presbiteri, nőszövetségi és istentiszteleti alkalmakon elevenedett meg Kálvin tanítása, és emberi arca.

Istennek lehet önként is szolgálni

2010. október 12., címkék: budahegyvidéki református egyházközség, presbiteri szövetség

„Emelni szeretnénk a presbiteri szolgálat presztízsét” – hangsúlyozza Szilágyi Sándor, a Magyar Református Presbiteri Szövetség főtitkára.

Húszéves a Presbiteri Szövetség

2010. október 12., címkék: jubileum, presbiteri szövetség

Hálaadó jubileumi istentiszteletet, majd nyilvános elnökségi ülést tartottak a Magyar Református Presbiteri Szövetség húsz évvel ezelőtti megalakulását ünnepelve.

Képes kiadvány a Presbiteri Szövetség 20 évéről

2010. október 07., címkék: Háttér, presbiteri szövetség, Hírek

20 éves a Magyar Református Presbiteri Szövetség címmel ünnepi kiadványt jelentetett meg a szövetség.

20 éves a Magyar Református Presbiteri Szövetség

2010. október 04., címkék: bogárdi szabó istván, presbiteri szövetség, budapest-kálvin tér, Hírek, évfordulók

Ebből az alkalomból a Budapest-Kálvin téri református templomban hálaadó istentiszteletet tartanak október 10-én, vasárnap délelőtt tíz órától.

Október elsején temetik Ritoók Pált

2010. szeptember 13., címkék: ritoók pál, In memoriam, in memoriam, presbiteri szövetség, budapest-józsefváros

A Presbiteri Szövetség korábbi, 75 évesen elhunyt ügyvezető elnökétől a Budapest-Fasori Egyházközség urnatemetőjében vesznek végső búcsút.

Elhunyt Ritoók Pál

2010. szeptember 06., címkék: presbiteri szövetség, in memoriam, ritoók pál, In memoriam

Szeptember 6-ára virradó éjjel, hosszú szenvedés után elhunyt dr. Ritoók Pál nyugalmazott MÁV főtanácsos, a Magyar Református Presbiteri Szövetség volt főtitkára.

Laptalálkozó a Partiumban

2010. június 07., címkék: harangszó, királyhágómelléki egyházkerület, presbiteri szövetség, üzenet, Határon túl, folyóirat

A királyhágómelléki Hídalmás ad otthont a Presbiter című folyóirat kihelyezett szerkesztőbizottsági ülésének július 2–3-án.

Megjelent a Presbiter pünkösdi száma

2010. május 14., címkék: presbiteri szövetség, Hírek

A Magyar Református Presbiteri Szövetség húsz oldalas lapja pünkösdi ünnepköszöntő tartalommal, színes képekkel jelent meg.

Megjelent a Presbiter húsvéti száma

2010. március 25., címkék: presbiteri szövetség, Hírek, folyóirat

A Magyar Református Presbiteri Szövetség Lapjában beszámolót olvashatnak az Újpesti protestáns presbitertalálkozóról, a Nehéz kérdések sorozatban pedig az egyén és a közösség viszonyáról Dr. Ritoók Pál osztja meg gondolatait. A lapban írnak a "Magyarnak lenni – magyarnak maradni" díjról is, valamint arról, hogy Politizáljon-e az egyház.

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.