Húsvéti istentiszteletek a médiában

2016. március 23., címkék: húsvét, online közvetítés

Nagypénteken és húsvétvasárnap is közvetít református istentiszteletet a közmédia, az Európa Rádió pedig naponta.

Élőben az augusztus 19. ökumenikus istentiszteletről

2014. augusztus 19., címkék: online közvetítés, augusztus 20.

A Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsának (MEÖT) tagegyházai és tagszervezetei hálaadó istentiszteletet tartanak államalapításunk ünnepének előestéjén Budapesten, a Szilágyi Dezső téri református templomban. A kedd este hatkor kezdődő ökumenikus alkalmat honlapunkon élőben közvetítjük.

Szeretethíd percről percre

2014. május 14., címkék: online közvetítés, Szeretethíd, szeretethíd

Május 16-án és 17-én megmozdul a Kárpát-medence, hogy segítsen a Szeretethídon. A Magyar Református Szeretetszolgálat (MRSZ) önkéntes napjairól folyamatosan frissülő tudósításban számolunk be.

Budapesten a kiskövesdiek

2013. május 24., címkék: magyar református egység napja, online közvetítés, kiskövesd

Hazaértek a kiskövesdi reformátusok, akik részt vettek a Református Zenei Fesztiválon. Mi is velük voltunk, időről időre beszámoltunk arról, merre jártak, mi történt velük. Olvassák el két, Budapesten töltött napjuk élményeit, ismerjék meg őket!

Ez történt a Zsinat szerdai ülésén

2013. április 24., címkék: xiii. zsinat 12. ülés, ejb, online közvetítés

A Zsinat szerdai ülésén többek között elfogadták a lelkészek szolgálatáról szóló törvény harmadik olvasatát, az egyházi bíráskodásról szóló törvény módosítását második olvasatban tárgyalták. Olvassa vissza az eseményeket!

Továbbra sem hivatalos az eredmény

2013. január 28., címkék: online közvetítés, püspökválasztás, szerbiai reformátusok (szrke)

Hétfőn délután ült össze a délvidéki püspökválasztás ügyében eljáró szavazatszámláló bizottság. Nem hirdettek eredményt, jelentették helyszíni tudósítóink.

Karácsonyi online istentiszteletek

2012. december 21., címkék: karácsony, online közvetítés

Karácsonykor néhány istentiszteletet online is meg lehet tekinteni. Íme az időpontok és a linkek.

Ez történt a Zsinat pénteki ülésén

2012. november 16., címkék: zsinat, online közvetítés, péntek

Díjátadók, beszámolók, előterjesztés a konfirmációról és az egységes lelkészképesítő vizsgáról. Az MRE gazdálkodásáról szóló törvénnyel is foglalkozik ma a Zsinat. Kövesse percről percre a pénteki eseményeket!

Ez történt a Zsinat csütörtöki ülésén

2012. november 15., címkék: online közvetítés, ejb, zsinat, csütörtök

Felvázolta munkatervét az Egyházi Jövőkép Bizottság, előzetesen elfogadták a Heidelbergi Káté újonnan fordított szövegét, egyházunk része lett a Budapesti Koreai Presbiteriánus Gyülekezet és szó volt a lelkészek válásáról is a Zsinat csütörtöki ülésén. A mai napon bekapcsolódtak a Zsinat munkájába a külföldi testvéregyházak képviselői. Eseményeket percről percre.

Ez történt a Zsinat szerdai ülésén

2012. november 14., címkék: online közvetítés, szerda, zsinat, reformátusok lapja

A diakóniai szolgálatról, az egyházi bíráskodásról és a lelkészi szolgálatról szóló törvénnyel is foglalkozott többek között a Zsinat szerdai ülésén, de szó esett a lelkészek titoktartásáról is. Az eseményeket visszaidézheti egész nap frissített közvetítésünkből.

Új iskolákkal indul a tanév

2012. augusztus 31., címkék: kunhegyes, református oktatás, tanévnyitó, online közvetítés, országos református tanévnyitó

Ősszel új református oktatási intézmények nyitják meg kapuikat. Szeptember elsején Kunhegyesen tartják az országos református tanévnyitót, melyet élőben közvetítünk.

Ez történt a Generális Konvent szerdai plenáris ülésén

2012. június 19., címkék: online közvetítés, szerda, generális konvent, dunántúli egyházkerület

A Kárpát-medencei együttműködés jövőbeli feladatairól és lehetőségeiről tanácskoztak a mai napon. Délután részt vesznek a Dunántúli Református Egyházkerület négyszáz éves jubileumára rendezett hálaadó istentiszteleten Körmenden. Az események percről percre.

Ez történt a Generális Konvent plenáris ülésén kedden

2012. június 19., címkék: generális konvent, online közvetítés, szombathely

Szombathelyen ülésezik a Magyar Református Egyház Generális Konventje. A bizottságok beszámolója után szó esik a református egyházmegyék példaértékű együttműködéséről, a 2013. évi nevesített vasárnapokról és jeles napokról. Közös zsinat összehívásáról tárgyalnak, melyen elfogadhatják a Heidelbergi Káté új, egységes fordítását. A keddi események percről-percre.

Ez történt a Zsinat pénteki ülésén

2012. május 25., címkék: közvetítés, online közvetítés, reformátusok lapja, Közvetítés, xiii. zsinati ciklus 10. ülés

Korkedvezményes nyugdíj, díjak, beszámolók, átalakuló Reformátusok Lapja. Részletes beszámolónk a pénteki tanácskozásról.

Ez történt a Zsinat csütörtöki ülésén

2012. május 24., címkék: xiii. zsinati ciklus 10. ülés, online közvetítés, zsinat

Elfogadták a Heidelbergi Káté szövegét, zárójel nélkül marad a nyolcvanadik kérdés-felelet vitatott mondata. Döntöttek a monitoring hálózat létrehozásáról, köszöntötték a húsz éves Kálvin Kiadót, első olvasatban tárgyalták a lelkészekről szóló törvény preambulumát és egyes paragrafusait. Ezek voltak a csütörtöki ülés fő eseményei. Részletes beszámolónk.

Húsvét a médiában

2012. április 05., címkék: online közvetítés, ne féljetek, média, istentisztelet, húsvét 2012

Nagycsütörtöktől Húsvéthétfőig több rádióban, televízióban közvetítenek református istentisztelet valamint Bölcskei Gusztáv püspökkel készített húsvéti beszélgetés is hallható lesz.

Zsinat élőben

2011. július 05., címkék: amerikai krisztus egyesült egyháza, online közvetítés, zsinat

Július elseje óta tart az amerikai Krisztus Egyesült Egyházának (UCC) fesztiválszerű zsinata több ezer résztvevővel a floridai Tamapában Az alkalom az interneten élőben is követhető.

Ez történt a Zsinat csütörtöki ülésén

2011. május 26., címkék: online közvetítés, zsinati ülés

A XIII. Zsinati ciklus hetedik ülésen, csütörtökön, a törvényalkotói munka során terítékre került a lelkészek jogállásáról szóló törvény, a testület jóváhagyta a Károli Gáspár Református Egyetem Szenátusának döntését Balla Péter rektorrá választásáról, tanácskoztak az Egységes Lelkészképesítő Bizottság munkájáról, valamint a zsinati bizottságok tevékenységéről. A Zsinat szeptemberben kétnapos belső vitát, problémafeltáró ülést tart. Kövesse vissza az eseményeket a nap folyamán folyamatosan frissített közvetítésünkből. A közvetítésben közreműködött Czanik András, Csepregi Botond, Feke György, Kalocsai Richárd (fotó) és Kiss Sándor. A tanácskozásról élőképes közvetítést is adtunk a Károli Gáspár Református Egyetem kommunikációs tanszéke, valamint a debreceni Kölcsey Ferenc Református Tanítóképző Főiskola Kölcsey Stúdiója közreműködésével.

Kövesse élőben a zsinati ülést - képen és szövegben is

2011. május 24., címkék: online közvetítés, zsinati ülés

Szerdától péntekig ülésezik Budapesten, a Zsinati székházban a Zsinati Tanács, valamint a Zsinat is, testületek gazdálkodási kérdések mellett a törvényalkotással, a közegyházi intézmények ügyeivel, külkapcsolatokkal, díjakkal és a közegyházi egyszázalékos kampány értékelésével is foglalkoznak majd. A korábbi ülésekhez hasonlóan a református.hu ezúttal is élőképes közvetítést ad a Zsinat munkájáról és szöveges online közvetítésben is követhetőek lesznek az események. A közvetítést a Károli Gáspár Református Egyetem kommunikációs tanszéke, valamint a debreceni Kölcsey Ferenc Református Tanítóképző Főiskola Kölcsey Stúdiója közreműködésével biztosítjuk. 

Élő közvetítés a nagygyűlésről

2011. május 17., címkék: online közvetítés, egyházak világtanácsa (wcc), békenagygyűlés

A nagygyűlés honlapja az overcomingviolence.org május 23-án is élőben közvetíti a nagygyűlés eseményeit Jamaica fővárosából Kingston-ból.

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.