Tehetséges diákokat támogat a Nyilas Misi Ösztöndíjprogram

2019. szeptember 19., címkék: szeretetszolgálat (mrsz), nyilas misi

Százezer forintos ösztöndíjban részesül a Kárpát-medence ötven tehetséges diákja a Magyar Református Szeretetszolgálatnak hála. A Nyilas Misi Ösztöndíjat tanulmányaik, versenyeik fedezésére fordíthatják. A szakmai zsűri 2019. október 31-ig várja a diákok jelentkezését.

Jótékonysági koncert a tehetségekért

2018. október 17., címkék: szeretetszolgálat (mrsz), nyilas misi

„Hálás vagyok Istennek, hogy a legjobb tanároknál, legjobb mestereknél tanulhattam és a tudásomat köteles vagyok átadni a növendékeknek” – vallja Ábrahám Márta hegedűművész, aki a Nyilas Misi Ösztöndíjprogram támogatására buzdít jövő heti koncertjével.

Október végéig lehet jelentkezni a Nyilas Misi Ösztöndíjra

2017. október 10., címkék: szeretetszolgálat (mrsz), nyilas misi

A tehetség kincs! mottóval hirdette meg Nyilas Misi Ösztöndíj Programját a Magyar Református Szeretetszolgálat (MRSZ). Ebben a tanévben ötven tehetséges, de nehéz körülmények között élő fiatalt támogatnak, akik fejenként havi 10 ezer forintos ösztöndíjban részesülnek.

A tehetség kincs

2017. január 04., címkék: szeretetszolgálat (mrsz), reformátusok lapja, nyilas misi

Hegedül, verset szaval, rajzol és lovagol is Kovács Vivien szegedi általános iskolás diák, a Magyar Református Szeretetszolgálat (MRSZ) egyik ösztöndíjasa. Az MRSZ száz tehetséges, de nehéz anyagi körülmények között élő kisdiák támogatását vállalta: Vivien az egyikük. A pénzből fellépőruhát és hegedűgyantát is vesznek majd.

Kiválasztották a Nyilas Misi-ösztöndíjasokat

2016. november 03., címkék: szeretetszolgálat (mrsz), nyilas misi

A Magyar Református Szeretetszolgálat Nyilas Misi Ösztöndíjára többszörös volt a túljelentkezés idén, így nehéz volt a pályázatokat bíráló bizottság dolga. Az október közepén zárult jelentkezési határidőt követően száz belföldi és határon túli tehetséges diákot választottak ki, akik a 2016/2017-es tanévben Nyilas Misi Ösztöndíjban részesülnek.

Jövőt a rászoruló tehetségeknek

2015. november 27., címkék: szeretetszolgálat (mrsz), nyilas misi, ösztöndíj

Kiválasztották azt a száz tehetséges gyereket, akik a Magyar Református Szeretetszolgálat (MRSZ) Nyilas Misi Ösztöndíj Programjának támogatottjai lesznek az idei tanévben. A magyar és határon túli, kiemelkedően tehetséges, ám szociálisan hátrányos helyzetű magyar tanulók pályázatait többek között Szinetár Dóra színésznő, Lackfi János író, Gergely István olimpiai bajnok vízilabdázó, Rátai Dániel feltaláló és Agócs Írisz grafikusművész értékelte.

Összefogással többre jutunk

2015. november 22., címkék: advent, adománygyűjtés, kék vödör, nyilas misi, szeretetszolgálat (mrsz)

A közkedvelt fővárosi Vörösmarty téri adventi vásár első napján már találkozhattak a látogatók a Magyar Református Szeretetszolgálat (MRSZ) munkatársaival, ugyanis november 13. és 19. között minden nap egy faházban fogadták a felajánlásokat, adományokat. Az egyik délután kilátogattunk a vásárba, hogy a Szeretetszolgálat adventi adományozási akcióiról beszélgessünk.

A szegény, de tehetséges tanulókat támogatja az MRSZ

2015. augusztus 17., címkék: szeretetszolgálat (mrsz), nyilas misi

Kilencmillió forinttal támogatja a Magyar Református Szeretetszolgálat (MRSZ) a következő tanévben azokat a 10 – 18 év közötti tanulókat, akik anyagi akadályok miatt nem tudják kibontakoztatni tehetségüket. A Nyilas Misi Ösztöndíj Programra nemcsak Magyarországról, de Kárpátaljáról, Erdélyből, a Felvidékről és a Délvidékről lehet pályázni.

A tehetség kincs!

2015. július 02., címkék: nyilas misi, szeretetszolgálat (mrsz)

A Magyar Református Szeretetszolgálat (MRSZ) a 2015/2016-os tanévben újragondolva, átszervezve, kibővítve, nyílt pályázati rendszerben és független szakmai zsűriztetés segítségével indítja el Nyilas Misi Ösztöndíj Programját.

Elkezdődött a Nyilas Misi Pakkok átadása

2014. december 18., címkék: szeretetszolgálat (mrsz), nyilas misi

Igalon 450 gyermeket ajándékozott meg a Magyar Református Szeretetszolgálat Nyilas Misi Pakkokkal. A környékbeli települések óvodáiból és iskoláiból érkező gyerekek műsorral köszönték meg a segélyszervezet ajándékait.

Karácsonyi ajándék a rászoruló gyerekeknek

2013. november 29., címkék: szeretetszolgálat (mrsz), mrsz, nyilas misi

Országszerte harminc gyűjtőponton adhatják le a szegény gyermekeknek szánt ajándékukat a Magyar Református Szeretetszolgálat (MRSZ) támogatói. A „Nincsen számukra hely" címmel meghirdetett adománygyűjtéshez Szinetár Dóra, Szabó Patrícia és Katus Attila is csatlakozott az Allee Bevásárlóközpont mellett felállított adománygyűjtő pontnál.

Nyilas Misi pakk-gyűjtés

2012. november 19., címkék: szeretetszolgálat (mrsz), nyilas misi

Számos olyan hátrányos helyzetű gyermek van határon innen és túl, akik hiába vágynak ajándékra karácsonykor, mégsem kaphatnak családjuk kilátástalan anyagi helyzete miatt. Ezen gyermekek számára minden évben gyűjtést szervez a Magyar Református Szeretetszolgálat, hogy számukra se múljon el meglepetés nélkül az ünnep, ezért a korábbi évekhez hasonlóan meghirdeti a Nyilas Misi Pakk cipősdoboz akcióját.

Tanulmányi elismerés

2012. június 29., címkék: szeretetszolgálat (mrsz), nyilas misi

A tanév végén újabb harminc kárpátaljai fiatalt ajándékozott meg a Magyar Református Szeretetszolgálat Nyilas Misi Ösztöndíjjal. A tanulmányi eredményük és rászorultságuk alapján – az iskola által – kiválasztott fiatalok összesen 450 000 forint támogatást vehettek át Zán Fábián Sándor kárpátaljai püspöktől és Balog Barnabástól a Szeretetszolgálat lelkész-igazgatójától.

Ismeretlenek szeretete

2011. december 24., címkék: szeretetszolgálat (mrsz), nyilas misi, bogárdi szabó istván, karácsony, Hírek

Karácsony közeledtével a nélkülöző családokat élelmiszerrel és Nyilas Misi pakkokkal lepi meg a Magyar Református Szeretetszolgálat. A budapesti átadó ünnepségen száznegyven gyermek kapott cipősdobozos ajándékot valamint szüleik és a Jesus For Refugees menekültekből álló bibliakör tagjai élelmiszerekből álló csomagokat is hazavihettek. Az ajándékoknak az a különlegessége, hogy sok-sok ember készítette szeretettel, főként ismeretleneknek – hangsúlyozta köszöntőjében dr. Szabó István, dunamelléki püspök.

Nyilas Misi Karácsonya - „pakkot kaptam..."

2011. november 28., címkék: nyilas misi, adománygyűjtés, szeretetszolgálat (mrsz)

„Sok rászoruló és árva gyermeknek ajándékok nélkül múlik el a Karácsony. Ezen változtathatunk együtt! Mindehhez egy cipősdoboz is elég, tele ajándékokkal, tele szeretettel” – áll a Magyar Református Szeretetszolgálat karácsonyi felhívásában.

Karácsonyi cipődoboz akció Felvidéken is

2010. november 22., címkék: adománygyűjtés, szlovákiai diakóniai központ, nyilas misi

A Diakóniai Központ az idén is meghirdette a Nyilas Misi Karácsonya akciót. November végéig várják az adományokat.

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.