Huszonnégy órás szolgálatban

2019. június 06., címkék: diakónia, nevelőszülői hálózat

Jelentős fejlesztésen van túl a Kelet-magyarországi Református Nevelőszülői Hálózat: a traumatizált gyermekek személyre szabott tehetséggondozását, valamint országos szinten is egyedülálló e-mentorálását tudták elkezdeni az elmúlt hónapokban. Személyes és szakmai támogatást kaptak a nevelőszülők is, valamint a hálózatot is fejlesztették az erre a célra nyert 99 millió forintos európai uniós pályázatból. A részletekről a június 4-i nyíregyházi projektzáró konferencián tájékozódtunk.

Gazdasági ügyintézőt keresnek

2018. november 18., címkék: Pályázat, pályázat, nevelőszülői hálózat

Gazdasági ügyintézőt keres a Nyugat-magyarországi Református Nevelőszülői Hálózat.

Édesanya

2018. május 05., címkék: nevelőszülői hálózat, anyák napja

„Anyukám jólelkű, mert mind a hetünket neveli. Megbízható, mert mindig számíthatok rá. Nagyon szeretem és hálás vagyok, amiért ilyen szeretettel gondoskodik a testvéreimről és rólam" – olvassa büszkén dr. Dobosné Kátai Erika a levelet, amelyet tavaly anyák napjára kapott egyik nevelt fiától. A dunakeszin élő nagycsalád nem mindennapi életét – és a református nevelőszülői hálózat tevékenységét – egy gyerekkacagástól hangos szombat délután ismertük meg.

Bővülhet nevelőszülői hálózatunk

2017. november 24., címkék: nevelőszülői hálózat, xiv. zsinati ciklus 10. ülésszak

Megteremtették a református nevelőszülői hálózat további növekedésének jogszabályi kereteit, módosították a szeretetszolgálati törvényt, meghatározták a jövő évi lelkészi nyugdíjak összegét és számos más határozat is született a Zsinat november 22-i és 23-i ülésén.

Református nevelőszülők találkozója

2017. augusztus 12., címkék: diakónia, debrecen, Debrecen, nevelőszülői hálózat

Mintegy 500 résztvevő érkezett a Magyar Református Gyermekvédelmi Szolgálat nevelőszülői hálózatának Dorcas campingben tartott országos találkozójára.

Harsányban találkoztak a református nevelőszülők

2016. június 13., címkék: szeretetszolgálat (mrsz), nevelőszülői hálózat

Ötödik alkalommal szervezte meg a Magyar Református Gyermekvédelmi Szolgálat – Nevelőszülői Hálózat a Református Nevelőszülők Országos Találkozóját. A rendezvény elsődleges célja a családok találkozása, a közösség építése, erősítése és a kikapcsolódási lehetőség biztosítása volt.

Református nevelőszülők találkoztak Debrecenben

2016. május 20., címkék: nevelőszülői hálózat, diakónia

Először szervezte meg a Magyar Református Gyermekvédelmi Szolgálat – Nevelőszülői Hálózat a Református Nevelőszülők Országos Konferenciáját, melynek május 19-én a debreceni Református Nagytemplom adott otthont. A már több mint 600 nevelőszülővel rendelkező országos hálózat elsősorban a közösség élményét és az együtt tanulás lehetőségét kívánta megteremteni az alkalmon, emellett fontos szerepet kapott a spiritualitás is.

Védőháló rászoruló fiataloknak

2014. november 24., címkék: nevelőszülői hálózat, tiszáninneni egyházkerület

Tovább bővült a Magyar Református Gyermekvédelmi Szolgálat Nevelőszülői Hálózata. Miskolcon újabb húsz szakember tett fogadalmat arról, hogy rászoruló gyermekekről szeretne gondoskodni. A hálózat 2009-es indulása óta folyamatosan emelkedik a nevelőszülők száma, akik országosan eddig mintegy ezer fiatalt fogadtak be családjaikba.

Hittel és szeretettel

2014. augusztus 07., címkék: diakónia, mrsz, nevelőszülői hálózat

A református diakónia legfiatalabb hajtása a nevelőszülői hálózat, amelyet négy évvel ezelőtt indított el a református egyház - mondta a Tiszántúli Református Egyházkerület püspöke augusztus 3-án, Újfehértón a Református Nevelőszülők Országos Találkozóján, amelyet harmadik alkalommal szervezett meg a Magyar Református Gyermekvédelmi Szolgálat- Nevelőszülői Hálózata.

„Nem nevelőszülőnek, szülőnek érzem magam”

2014. április 10., címkék: nevelőszülői hálózat, egyszázalékos kampány

Edit nevelőszülőként férjével, Lászlóval két kisgyermeket nevel sajátjuk mellett. A Magyarországi Református Egyház idei egyszázalékos kampányának szereplőjével beszélgettünk.

Családban a helyük

2013. január 30., címkék: gilicze réka, nevelőszülői hálózat

Nem kerülhetnek gyermekotthonokba 2014 januárjától a tizenkét évnél fiatalabbak gyermekek – tájékoztatta nemrégiben a szociális államtitkárság a közvéleményt. A kormány célja az, hogy a jövő évtől az állami gondozásba vett legkisebbeket nevelőotthonok helyett nevelőszülők fogadják be. A már állami gondozott tizenkét év alatti gyermekeket pedig fokozatosan helyeznék el új családjaiknál. A változás lehetőség a református egyház számára is, hiszen nevelőszülői hálózatán keresztül újabb gyermekeknek segíthet abban, hogy jó körülmények között nőhessenek fel. Gilicze Rékával, a Magyar Református Szeretetszolgálat sajtóreferensével beszélgettünk.

Beleszeretik a gyermekeket a gyülekezetbe

2011. december 15., címkék: ifjúsági misszió, Advent 2011, nevelőszülői hálózat

Nevelőcsaládok ünnepi készülődését örökítettük meg egy kisfilmben karácsonyi cikksorozatunk részeként. Nemrégiben lett hároméves a Magyar Református Gyermekvédelmi Szolgálat - Nevelőszülői Hálózata. Munkájuk kulcsszava a befogadás, amit több szinten is megvalósul, hiszen a családok, a gyülekezetek, a települések mind együttműködnek a Hálózat munkatársaival a sikerért. A készülődést bemutató film mellett a hálózat működéséről Dr. Fábián Ildikó Intézményvezető lelkészt, a Református Egyház Gyermekvédelmi Szolgálatának vezetőjét kérdeztük.

Újabb nevelőszülők tettek fogadalmat

2011. január 13., címkék: Gyülekezeti hírek, szatmári egyházmegye (mre), mátészalka-kossuth tér, nevelőszülői hálózat

Tizenhét nevelőszülő tett fogadalmat hálaadó istentisztelet keretében Mátészalkán, és ezzel 172 főre nőtt a nevelőszülők száma a Református Gyermekvédelmi Szolgálatnál.

Nevelőszülők gyermekeit ajándékozzák meg az egyetemisták

2010. december 05., címkék: nevelőszülői hálózat, Ökumené, advent, Hírek, ökumené

Nevelőszülőknek és gyermekeiknek szerveznek a debreceni egyetemi gyülekezetek adventi, Szent Miklós Napi estet december 6-án.

Két éve alakult a Református Gyermekvédelmi Szolgálat- Nevelőszülői Hálózat

2010. november 25., címkék: család, nevelőszülői hálózat, Háttér

A befogadás lehet a kulcsszava annak a történetnek, amely a Református Gyermekvédelmi Szolgálat- Nevelőszülői Hálózat megalakulásával kezdődött.

Az angyalok őrzője

2010. július 19., címkék: nevelőszülői hálózat, balatonfenyves, Háttér

Balaton-part, lángos, fürdőruha, és esti diszkók. A magyar tengerről számos embernek van felejthetetlen nyári emléke. Így van ezzel az a százharminc gyermek is, akik Balatonfenyvesen nyaraltak. Az ő táboruk azonban mégis más volt. A Magyar Református Gyermekvédelmi Szolgálat Nevelőszülői Hálózata szervezett olyan terápiás családi tábort, amelyen a nevelőszülők a gyermekekkel együtt nyaraltak.

Debrecenben koncertezett a Shirchadasj

2010. május 04., címkék: nevelőszülői hálózat, éden zenekar, Shirchadasj, Háttér

Jótékonysági koncertet adott a holland Shirchadasj együttes, az Éden zenekar valamint Pintér Béla és a Csemeték. A Kegyelem napja zenei fesztivált hétfő délután Debrecen főterén rendezték meg.

Ti vagytok a jövő, ti vagytok a leendő gyülekezetek

2010. május 03., címkék: csomós józsef, Shirchadasj, Háttér, ifj csomós józsef, Miskolc, nevelőszülői hálózat, ifjúsági nap, tiszáninneni egyházkerület, miskolc, gilicze réka

„Kegyelem" címmel kerületi ifjúsági napot rendezett a Tiszáninneni Református Egyházkerület Miskolcon az Egyetem díszaulájában, május 2-án, melyen a Shirchadasj & Band zenekara adott koncertet.

Aki az ilyen kisgyermekek közül egyet is befogad, az engem fogad be

2010. április 29., címkék: nevelőszülői hálózat, Háttér

Az otthon melege, az óvó kéz, a mosolygó tekintet, a honvágy és a szeretetteljes szidás. Ezer gyermek vágyakozik hazánkban arra, hogy ezeket az érzéseket átélje.

Ismét Magyarországon a Shirchadasj & band

2010. április 22., címkék: nevelőszülői hálózat, hangverseny, Hírek, szeretetszolgálat (mrsz)

Idén 25. alkalommal jön több mint egy hetes turnéval Magyarországra a hatvanfős ének- és zenekar. Koncertsorozatuknak, mellyel Kolozsvárra és Zilahra is ellátogatnak, a Grace  ’kegyelem' címet adták.

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.