A józanság, és nem a félelem lelkét kaptuk

2016. december 21., címkék: nyilatkozat, terrorizmus, németországi református egyház, berlin

Martin Heimbucher, a Német Református Egyház elnöke nyilatkozatot adott ki válaszul a berlini merényletre, amelyben az „erő, a szeretet és a józanság lelkére" hivatkozik.

Kárpátaljai kerekasztal

2016. október 27., címkék: szeretetszolgálat (mrsz), svájci protestáns segélyszervezet (heks), HEKS, pc usa, badeni egyház, Rajnai Egyház, rajnai egyház, heks, kárpátalja, mrsz, németországi református egyház, Kárpátalja

Német, svájci, osztrák és amerikai egyházak és segélyszervezetek tanácskoztak Beregszászon a kárpátaljai reformátusok szolgálatának támogatásáról. Az egyeztetésen az Magyarországi Református Egyház (MRE) és a Magyar Református Szeretetszolgálat (MRSZ) is képviseltette magát.

A külsőségek értékéről – német református hang a böjtről

2014. március 20., címkék: németországi református egyház, interjú

A reformátusoknak a belső változáshoz újra fel kell fedezniük a „külsőségek" értékét, ebben azonban nagy lemaradásuk van – állítja Peter Bukowski a németországi Református Szövetség moderátora és a wuppertali szeminárium igazgatója. A Debreceni Református Hittudományi Egyetem díszdoktorát a reformiert-info kérdezte.

A Német Református Szövetség Közgyűlése Emden-ben

2011. október 18., címkék: református világközösség (rev), közgyűlés, németországi református egyház

A kétévente ülésező közgyűlés idén szeptember 29. és október 1. között találkozott. Peter Bukowski immár 21 éve áll a szövetség élén, amely a reformátusokat egész Németországban képviseli. Beszámolójában hagyományosan megjelölt bizonyos perspektívákat – társadalmi igazságosság, vallások közötti párbeszéd, a hittudomány továbbfejlesztése –, amelyek mentén az elkövetkező években munkálkodni fog a szövetség.

A jószolgálati együttműködésről folyt egyeztetés

2011. február 02., címkék: csűry istván, találkozó, németországi református egyház

  Január 29-én Csűry István püspök hivatalában fogadta az egyházkerület frízföldi testvéregyháza képviseletében Nagyváradra látogató Egbert Zager lelkipásztort.

A német reformátusok őszi zsinata

2010. november 18., címkék: Nagyvilág, zsinat, németországi református egyház, zsinati ülés

Az emdeni Johannes a Lasco könyvtárban tartották a német reformátusok őszi zsinatát, november 18-án és 19-én.  

Csűry István Németországban

2010. október 09., címkék: csűry istván, találkozó, németországi református egyház

A királyhágómelléki püspök egyebek mellet a diakóniai együttműködés lehetőségeiről tárgyalt a Németországi Református Egyház vendégeként.

Partneri viszony a Református Szövetség és a REFO500 között

2010. május 10., címkék: Nagyvilág, németországi református egyház, vallási tolerancia, reformáció 500, heidelbergi káté

A Németországi Református Szövetség és a REFO500 partneri kapcsolatra lépnek. A REFO a Református Protestantizmus Történeti Társulatának rövidítése.

„Jaj nekünk, és jaj népünknek...”

2010. március 29., címkék: barmeni teológiai nyilatkozat, németországi református egyház, Háttér, megemlékezés

75 évvel ezelőtt a siegeni II. Szabad Református Zsinat új fejeztet jelentett abban az egyházi küzdelemben, amit az egyházak legjobbjai Németországban a kibontakozó nemzeti szocializmus ideológiája és társadalmi gyakorlata ellen folytattak.

Német reformátusok tudatosan a klímavédelemért

2010. január 03., címkék: Nagyvilág, környezetvédelem, németországi református egyház

 
A németországi református egyház az elkövetkező években még többet akar tenni a környezetvédelemért. „Mi is vétkesek vagyunk azért, hogy a dolgok így alakultak” - vallják.

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.