Azokra emlékezünk, akik a biztonságot keresve vesztették életüket az úton

2019. június 21., címkék: menekültek világnapja, migráció

Az Európai Egyházak Konferenciája (CEC) elnöke és az Európai Egyházak Menekültügyi Bizottságának (CCME) főtitkára közös levélben fordult tagegyházaikhoz a nenekültek világnapja alkalmából. Felhívásukban imádságra hívnak a biztonsághoz vezető úton menekülőkért, valamint azt kérik, emlékezzünk meg az út során életüket elveszített menekültekről június 23-án, vasárnap.

Emlékezzünk azokról, akik életüket vesztették a biztonságba vezető úton

2017. június 16., címkék: menekültek világnapja, európai egyházak konferenciája (cec), menekültmisszió, ccme

Az Európai Egyházak Konferenciája (CEC) és az Egyházak az Európai Migránsokért Bizottság (CCME) levele az európai egyházi vezetőknek a menekültek világnapjára.

A biztonságba vezető úton elveszett életek emlékére

2017. június 15., címkék: ccme, menekültmisszió, európai egyházak konferenciája (cec), menekültek világnapja

Az Európai Egyházak Konferenciája (CEC) és az Egyházak az Európai Migránsokért Bizottság (CCME) közös felhívása a menekültek világnapjára készülve.

A CEC imanapra hív az elhunyt menekültekért

2016. június 08., címkék: európai egyházak konferenciája (cec), migráció, menekültek világnapja, menekültügy

Az európai egyházak a CEC kezdeményezésére június 19-én emlékeznek meg azokról menekültekről, akik útjuk során életüket vesztették. Csak idén 2809 áldozatot regisztráltak.

Öt egyszerű mondat, amivel be lehet fogadni egy menekültet a gyülekezetünkben

2015. június 22., címkék: menekültek világnapja

Mit érdemes mondani, és mit nem, ha egy idegen  a templomodba lép … – Aaron Stevens, a menekülteknek is lelki otthont nyújtó gyülekezetünk, a Skót Misszió lelkésze saját tapasztalatait osztja meg azokkal a gyülekezetekkel, akik nyitottak a menekültek befogadására.

Az európai egyházak imanapot tartanak a menekültekért

2015. június 19., címkék: CEC, menekültek világnapja, cec

Az Európai Egyházak Konferenciája (CEC) még 2009-ben, a lyoni nagygyűlésén határozott úgy, hogy az Európai Unió határainál életüket vesztett sok ezer menekültről minden évben megemlékezik.

Dadus. Édesanya. Menekült.

2015. június 19., címkék: menekültmisszió, menekültek világnapja

Sophie, a budapesti skót gyülekezet tagja lett az ENSZ menekültek világnapjára időzített kampányának egyik arca.

Az EVT nyilatkozatot adott ki a menekültek világnapja kapcsán

2015. június 16., címkék: evt, menekültek világnapja

Az Egyházak Világtanácsának (EVT) legfelsőbb vezetőtestülete, a Végrehajtó Bizottság, a bevándorlók és menekültek melletti egyöntetű kiállásra szólította fel tagegyházait. A szervezet június 19-én web-szemináriumot tart a kérdésről.

Egyetlen órát

2015. június 16., címkék: menekültek világnapja, menekültmisszió, menekültkérdés

Vannak, akik diszkriminálnák őket, mások hasznot húznának belőlük, és olyanok is, akik segíteni próbálnak rajtuk. Így tettek azok a magyar fiatalok is, akik nemrégiben a menekültek helyzetét vizsgáló ifjúsági csereprogramban vettek részt Szicíliában több európai és közel-keleti ország önkénteseivel együtt.

Amerikai önkéntesek magyarországi menekültek között

2012. június 21., címkék: menekültek világnapja, menekültmisszió, önkéntesség

Több éves múltra visszatekintő program veszi ismét kezdetét június 25-én, a menekültekért kitűzött imanap utáni napon. Tíz amerikai önkéntes tanár érkezik Magyarországra, hogy a befogadó állomásokon élő menekülteket angolra tanítsák.

Imanap a Menekültek Világnapja alkalmából

2012. június 20., címkék: menekültek világnapja

Az ENSZ 2000-ben közzétett határozata alapján a világ júniusban ünnepli a menekülteket, és igyekszik felhívni a figyelmet nehéz helyzetükre. Rev. Dr. Guy Liagre, az Európai Egyházak Konferenciájának főtitkára és Doris Peschke az Európai Egyházak Migrációs Tanácsának főtitkára az alábbi levélben hívja közös imádkozásra június 24-én a keresztyéneket a menekültekért.

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.